Çanakkale’nin son yıllardaki cazibe merkezi Yeni Kordon’un ikinci etabı olan Barış Kafe bölgesindeki otopark, karavanların mekanı haline geldi. Daha çok yabancıların geldiği bölgede karavanlardan araçlara park alanı kalmıyor.
 
Havaların ısınması ile turizm sektörü canlandı. Türkiye’de pahalılıktan dolayı vatandaşlar gezmeye para ayıramıyor. Yerli turizm yerini ise yabancılar alıyor. Pandemi ile beraber sayıları hızla artan karavan turizmi yabancılarda sayısı hızla artıyor. Dövizin hızla artması nedeniyle herşeyin ucuz olduğu Türkiye’ye Avrupa’dan birçok karavan ekibi buraya geliyor. Akdeniz bölgesine gitmek için de Çanakkale güzergahını kullanıyor.
Özel sektöre ait karavan merkezlerinin paralı olması nedeniyle karavan sahipleri daha çok beleş yerleri tercih ediyor. Çanakkale güzergahlarını kullanan karavanlar ise şimdi Barış Kafe’nin olduğu otoparkı keşfetmiş durumda. Gelip buradaki otoparka araçlarını çekip bir gün kalabiliyorlar. Araçlar da çok büyük olduğu için otoparkın büyük bölümünü kapatıyorlar. Buraya gelen vatandaşlar da burada park yeri arıyor. Park yerini bulamayan vatandaşlar karavana sahiplerine tepki gösteriyor.
 
Arzu Baladur