Türkiye ekonomik krizi her geçen gün daha derinden hissediyor. Enflasyonun hızla artığı dönemde vatandaşların alım gücüde hızla düşüyor. Alım gücü düşen vatandaşlar, marketler yerine daha çok pazarlara yöneliyor. Sebze ve meyvenin bol olduğu Çanakkale’de vatandaşlar ihtiyaçlarını pazarlardan karşılıyor. 

Havaların ısınması ile pazarda sebze ve meyve fiyatları biraz olsun düştü. Önceki yıllara göre kat kat fiyatların arttığı pazara vatandaşlar eskisi gibi bol bol alamıyor. Pazarda, kış aylarında 30 TL’ye çıkan salatalık 10 TL’ye, fiyatı 35 TL’ye çıkan domates 15 TL, 35 TL’ye çıkan biber 12 TL’ye kadar düştü. Muz 20 TL, elma 6 TL,  mantar 25 TL, patlıcan 12 TL’ye düştü. Tezgahlarda yeni yeni kendine yer bulunan kiraz ise 50 TL civarında satılıyor.

Pazarda dikkat çeken bir diğer konu ise karpuzun dilimli satılması. Kilosu 10-15 TL arasında değişen karpuzun fiyatı 100 TL’nin üzerine çıkıyor. Bunu veremeyen vatandaşlar dilim karpuz alıyor. Çanakkale’de pek rastlanmayan dilim karpuz da artık hayatımıza girmiş oldu.

Mine Yel