Sağlık çalışanları bu ay içinde ikinci kez 2 günlük greve çıktı. 17 ve 18 Mayıs tarihlerindeki greve 19 Mayıs’taki resmi tatil de eklenince bu hafta 3 gün hastaneler hizmet vermeyecek. Dün başlayan grev ve tatil nedeniyle hastaneler Cuma günü ancak hizmet vermeye başlayacak. Bu süre içinde randevu alanlar ve hastaneye gitmek zorunda kalan vatandaşlar ise mağdur oldu. Bu mağduriyet sonrasında hastanelerde yığılmalar daha da artacak.
 
 
Son zamanlarda sık sık greve çıkan sağlık çalışanları, bu ay en büyük grev kararı almıştı. sendikaların grev kararı ile 5-6 Mayıs’ta sağlıkçılar greve çıkmıştı. Bayramla beraber bu günlerin de tatil olması ile vatandaşlar 1 hafta boyunca hastanelere gidemedi.
Bu grevden hemen sonra dün başlayan ve bugün de devam eden ikinci bir grev karar alınmıştı. Buna 19 Mayıs tatilinin de eklenmesi ile bu hafta da 3 gün hastaneler acil durumlar dışında hasta kabul etmedi. Peş peşe gelen tatil ve grev kararları nedeniyle hastaneler hasta kabul etmeyince ülke genelinde çok sayıda hasta mağdur oldu. Hastaların birikmesi nedeniyle randevular da hep erteleniyor. Bu hafta sadece Pazartesi günü hizmet veren hastaneler, Cuma günü de açık olacak. Cuma günü tüm hastanelerde yoğunluğun artması bekleniyor.
 
HASTANELER AÇIK MI?
Grev boyunca vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.
 
Arzu Baladur