Grup adına konuşan Psikolog Mete Gökçer Aktepe; il genelinde 141 psikolog ile halka yönelik ruh sağlığı alanında psikolojik danışmanlık, psiko-eğitim gibi hizmetler sağlandığını belirterek; vatandaşların sahte diplomalar ve yetkinlik konusunda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
 
Çanakkale’deki psikologlar 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü kutlama yemeğinde bir araya geldiler.
 Çanakkale merkez ve ilçelerinde görev yapan 51 psikolog ve yakının katıldığı yemekte, meslektaşlar birbirleri ile çalışma şartlarını ve deneyimlerini paylaşırken aynı zamanda mesleki gelişim ve halka yönelik koruyucu ruh sağlığı faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Çanakkale Psikologları grubu adına konuşan Psikolog Mete Gökçer Aktepe; il genelinde özel ve kamu alanlarında 141 psikolog ile halka yönelik ruh sağlığı alanında psikolojik danışmanlık, psiko-eğitim gibi hizmetler sağlandığını belirtti. Ruh sağlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin; ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları, psikologlar ve psikolojik danışmanlar tarafından verilebildiğini belirten psikologlar; psikolojik danışmanlık almak isteyen vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
 Hizmet alacağı kişinin diplomasını, aldığı eğitimlerini ve yetkinlik alanlarını ibra eden belgelerini mutlaka görmesi, kendini psikolog olarak tanıtan ama psikiyatri ya da psikoloji eğitimi almamış, “sahte psikolog” kişilerden ruh sağlığı hizmeti almamaları konusunda uyarıda bulundu.

SAHTE PSİKOLOGLARI NEREYE BİLDİRECEĞİZ?
Sahte psikolog bildirimlerine ilişkin yönlendirmelerin ise, Türk Psikologlar Derneği iletişim noktalarına (0312 425 67 65 ve bildirim@psikolog.org.tr) yapılabileceği bildirildi.

Mine Yel