Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden Dr. Yasin Özdemir tarafından ‘Artisan Peynirleri, Bayramiç Peyniri ve İçerdikleri Probiyotikler’ başlıklı online sözlü bildiri sunulacak.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ın özverili çalışmaları neticesinde, Bayramiç Elması, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Helvası’nın ardından Bayramiç Zeytinyağı da coğrafi işaret tescilini aldı. 4 coğrafi işaretli ürüne sahip Bayramiç’in yeni parlayan yıldızı da kadim tarifi ile Bayramiç Peyniri olacak. 
Son dönemde adından sıkça söz ettiren Bayramiç Peyniri, 12-13, Eylül 2022 tarihinde Paris’te düzenlenecek olan’Beslenme-2022’, 3. Uluslararası Beslenme Araştırmaları Konferansı’nda tanıtılacak.

Bayramiç Ziraat Odası tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, 3. Uluslararası Beslenme Araştırmaları Konferansı’nda Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden Dr. Yasin Özdemir tarafından ‘Artisan Peynirleri, Bayramiç Peyniri ve İçerdikleri Probiyotikler’ başlıklı online sözlü bildiri sunulacağı aktarıldı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Bayramiç Ziraat odası olarak ülkemizin gıda sanayine ve tarımına olan katkılarından ötürü Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne ve aynı zamanda bu konferansın bilim kurulu üyesi olan sayın Dr. Yasin ÖZDEMİR’e teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Dr. Yasin Özdemir’in yüz yıldır bölgenin en değerli kahvaltı ürünlerinden olan ve geleneksel tarif ve yönteminden hiç vazgeçilmeyen Bayramiç Peyniri üzerine hazırladığı çalışma; dünya çapında üretilen artisan peynir örnekleri ve bir artisan peynir örneği olarak Bayramiç peynirinden bahsetmek ve bu peynirlerde bulunan probiyotik bakteriler hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.

Bünyamin Nami Tonka