Her Perşembe günü, Cuma Pazarı’nın hemen arkasındaki alanda,  iki köprü arasında kurulan bitpazarı her geçen gün daha çok rağbet görüyor.  Artık kendilerine ayrılan alana sığmayan satıcılar da bir üst yoldaki otopark alanına ve köprünün diğer tarafından doğru taşmaya başladı.  Bitpazarının bu haftaki kalabalığı görenlere “Adeta İstiklal Caddesi” dedirtti.

Ekonomik krizin iyice derinleştiği, beyaz yakalıların bile yoksulluk sınırı olan 14 bin 534 liralık gelirin altında kaldığı bu dönemde Çanakkale gibi halkın alım gücünün yüksek olduğu illerde bile ihtiyaçlarını bitpazarından gidermeye devam ediyor.
Bit pazarı  artık sadece açlık sınırında yaşayan ya da antika meraklılarının değil normal vatandaşın da uğrak noktası . Ekonomik krizle beraber her kesimden insana rastlanmak mümkün olduğu bitpazarına ilgiden ziyade ihtiyaç her geçen gün artıyor.
Her sene bilinirliği artan ve daha da kalabalık olan bitpazarında bu hafta da iğne atsan yere düşmüyor.  Uzun yıllardır yaz kış demeden kurulan ve sabahın en erken saatlerinde bile müdavimlerin dolduğu bu bitpazarı her geçen sene daha da kalabalık hale geliyor.
Her Perşembe günü, Cuma Pazarı’nın hemen arkasındaki alanda,  iki köprü arasında kurulan bitpazarı her geçen gün daha çok rağbet görüyor.  Artık kendilerine ayrılan alana sığmayan satıcılar da bir üst yoldaki otopark alanına ve köprünün diğer tarafından doğru taşmaya başladı.  Bitpazarının bu haftaki kalabalığı görenlere “Adeta İstiklal Caddesi” dedirtti
Çanakkale’de çoğunlukla kullanılmış, eski ürünlerin satıldığı bitpazarında, satılmayan ürünler akşam olunca çöpe atılıyor.  Çöpe atılan ikinci el ürünler ise vatandaşlar tarafından tekrar toplanılıyor.

İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEY VAR
İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo, bahçe ve tarım aletleri, bilgisayar, kitap, oyuncak, mutfak gereçleri, makyaj malzemeleri hatta konserve yiyecekler. Sarıçay’ın kenarına kurulan bitpazarında yok, yok! Ürünün çeşidine ve niteliğine göre 5 TL de verebilirsiniz 500 TL’de. Ama çarşı içerisinde arayıp da bulamadığınız herhangi bir ürünü burada bulmanız mümkün.

Dilek Akşen