Seçimli Genel Kurul’da 254 delege sandık başına gitti. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ünal Özcan Başkanlığı’nda yola devam edecek.

Mevcut Başkan Ünal Özcan’ın tek aday olduğu Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Seçimli  Olağan Genel Kurulu ,  Balıkçı 286’da gerçekleştirildi. Seçimli Genel Kurul’da 254 delege sandık başına gitti
Genel kurula  başta Çanakkale  Valisş İlhami Aktaş olmak üzere,  AK Parti İl Başkanvekili Ömer Faruk Göktürk , CHP İl Başkanvekili Orhan Orhan, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, esnaf odaları başkanları katıldı.
Başkan Özcan’ın Yönetim Kurulu Üyesi’nde, İbrahim Mutur,  Mehmet Ali Demir,  Ahmet Nalbant, İbrahim Demirtaş,  Emin Görgün ve Türker Demirhan yer aldı.  Denetim Kurulu’nda,  Fatih, Tok,  Halil Öner,  Cengiz Erdem yer aldı.  Disiplin Kurulu’nda ise  Ömür İşsever,  Menduf  Acar,  Atilla Özbahadır yer aldı.

“KARAR BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR”
Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Ünal Özcan konuşmasında şu cümlelere yer verdi. “Çanakkale’de il ve ilçelerimizde esnaf odalarına kayıtlı toplam 24 bin 318 üyemiz var. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği de bu üyeleri temsil ediyor. Esnaf odalarında seçilerek, atanarak hizmet etmek çok önemli. 27 Mayıs 2018’ de delegelerimizin %98’inin desteği ile bu göreve geldik ve görevde bunduğumuz süre içerisinde esnaf ve sanatkârların sorunlarını çözmeye çalıştık. Bu süre içerisinde ilçelerimizde işini kapatan esnaflarımızın Çanakkale sicil müdürlüğüne gelmeden kapanış işlemlerini yaptırmalarını sağlayacak olan sistemi kurduk ve bu sistem kuruluşunda da ilçelerdeki odalarımıza sitem kurulması ile ilgili maliyeti karşıladık, sistemin kurulmasının ardından hiçbir esnaf sicil işlemleri için Çanakkale merkeze gelmek zorunda kalmadı. Online olarak tüm işlemler bağlı bulundukları oda’dan gerçekleştirildi. Görevde bulunduğumuz süreç ilerisinde odalarımızı gezdik bilgiler aldık. Bu ziyaretlerimizde esnaflarımızı da gezerek sorunlarını dinledik notlarımızı aldık. Bu ziyaretler sonrasında çıkardığımız raporları Türkiye büyük Millet Meclisine götürdük. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettik. Raporlarımızı ulaştırdık. Mecliste Çanakkale ‘nin 4 Milletvekili ile görüşerek esnafın sorunlarının yer aldığı raporu onlara da sunduk, sorunlarımızı anlattık. Görevde olduktan kısa bir süre sonra tüm dünyada etkili olan Coronavirüs  Pandemisi ile karşı karşıya geldik ve ne yapacağımızı bilemedik. 1 gecede esnaflarımızın iş yerleri kapandı. Esnaf çok zor durumda kaldı. Onlara destek olmaya çalışsak da mali gücümüz olmadığı için bir destek veremedik ancak Pandeminin ilk döneminde maske ve dezenfektan dağıtabildik. Pandemi sürecinde esnafın sorunlarını sürekli üst makamlara ve konfederasyonumuza ilettik. Esnafa destek sağlanması için elimizden geleni yaptık. Görev süremiz boyunca hep esnafın yanında olmaya, onların sorunlarının çözülmesi için adımlar atmaya çalıştık. Bu süre içerisinde kimseyi ayırmadan tüm esnaflarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bugün birliğimizin Genel Kurulunu yapıyoruz. Delegelerimiz çalışmalarınızdan memnunuz derse devam ederiz, yok çalışmalarınızdan memnun değiliz derse o zaman gideriz. Delegelerimizin üyelerimizin kararına saygımız var. Bu karar başımızın üzerindedir” dedi.

Ünal Özcan’ın açılış konuşmasının ardından divan üyeleri belirlendi. Divanın oluşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Birlik, faaliyet, kesin hesap ve hedeflenen projeler genel kurula katılan delegelere okundu. Divan kurulunun görevi seçim kuruluna devretmesinin ardından 254 delege sandık başına gitti. Oy verme işleminin ardından sandıklar açılarak olar sayıldı. Birlik olağan genel kurulunda tek başkan adayı olan Ünal Özcan ve yönetim Kurulu Üyeleri delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak güven tazeledi. 

Bünyamin Nami Tonka