Çanakkale İşkur tarafından, il genelinde öğrenim gören lise öğrencilerinin kariyer planlamalarını yapmaları, gelecekte iş hayatına adım atarken etkili özgeçmiş hazırlayabilmeleri, iş görüşmelerinin olmazsa olmazı olan özgeçmişlerin özgün tasarım ve içerikle oluşturulması amacı ile düzenlenen Hayalindeki Sen CV Yarışması’nın mülakatı gerçekleştirildi. Yarışmanın sonuçları hafta içi iskurcanakkale isimli instagram adresinden ilan edilecek.

Çanakkale’de yer alan lise genelindeki Hayalindeki Sen CV Yarışması mülakatı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi. İl genelindeki tüm liselerde ikincisi düzenlenen yarışma; Çanakkale ilinde öğrenim gören lise öğrencilerinin kariyer planlamalarını yapmaları, gelecekte iş hayatına adım atarken etkili özgeçmiş hazırlayabilmeleri, iş görüşmelerinin olmazsa olmazı olan özgeçmişlerin özgün tasarım ve içerikle oluşturulması amacını hedef alıyor.

Bu kapsamda öğrenciler; hayallerindeki işyerleri, meslekler için özgeçmiş hazırladı, böylece katılımcıların kariyer planlamasını daha sağlıklı yapmalarına katkı sağlanıyor.

Yarışmanın mülakatına Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Gestaş Deniz Ulaşım İk Uzmanı Senem Karadeniz, Kale Gıda İk Uzmanı Meryem Demirkol, Meriç Danışmanlık İk Uzmanı Özge Demir Ve İş Ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin katıldı.

Hayalindeki Sen CV yarışmasının mülakatında Çanakkale Koleji’nden Eyşan Karataş, İstek 1915 Çanakkale Okulları’ndan Enis Ergin, Ceren Şahin, Eray Mutlu, Tacettin Aslan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Eda Eylül Yetkin, Arda Atalay, Rabia Başhan, İbrahim Gürkan Kaya, İrem Seçkin, İrem Beypazarlı yer aldı.

Seçicilerin son derece zorlandığı mülakatta katılımcılara “Son projenizde ne tasarladınız?”, “Kendinizle ilgili bir şansınız olsa kendinizde değiştirmek istediğiniz bir özelliğiniz olur mu?” “Sizi arkadaşlarınıza, annenize sorsak ne derdi?” gibi sorular yöneltildi.

Yarışmanın sonuçları hafta içi @iskurcanakkale instagram adresinden ilan edilecek.

Mine Yel