Gönüllüler, Gelibolu Yarımadası’nda bulunan 57. Alay Şehitliği’nden Samsun’a götürmek üzere toprak da aldı.
 
Çanakkale Bisiklet Platformu üyesi olan 8 bisikletçi ‘Çanakkale’nin Evlatları Atasının İzinde 3 - Samsun Turu’ kapsamında  etkinliği kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  Bandırma Vapuru ile giderek ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk ateşinin yakılışının 103. yıldönümünde 19 Mayıs’ta Samsun’ da olmak için pedal çevirdi.  
 
Çanakkale Bisiklet Platformu, tarafından,  bu yıl 3.’sü düzenlenen Çanakkale’nin Evlatları Atasının İzinde etkinliğinde uğurlama töreni, Çanakkale Valiliği önünde gerçekleştirildi. Törene;  Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanvekili Birten Sarıbaş’ta ve daire müdürleri katılarak yola çıkacak olan 8 bisikletçiye hayırlı yolculuklar dilediler.
 
 
Çanakkale’den Samsun’a yaklaşık 1.100 Kilometre olan mesafeyi aralarında bir kadın bisikletçinin’ de bulunduğu ekibin yolculuğu 10 gün sürecek.
 
Etkinlikte basın mensuplarına konuşan Çanakkale Bisiklet Plarformu gönüllüsü Doğancan Çetin “ bugün burada Çanakkale Bisiklet Platformu’nun 8 gönüllüsü 10 günde 1.100 Kilometre pedal çevirerek Samsun’a gideceğiz. Bu turun amacı aslında bisiklet kültürünü ve ulaşımı konusunda farkındalık yaratmak. Aynı zamanda Çanakkale Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e Çanakkale’nin saygısını ne minnettarlığını iletmek için bu turu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuz için bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Turumuzda ilk gününde Biga’ya gidiyoruz. Sonrasında Bursa, İznik, Bolu, Çerkez, Tosya Gümüş Hacıköy, Kavak Ve Samsun şeklinde gerçekleşecek. Bu turun son 50 kilometresi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının Samsun’a çıktığındaki Kurtuluş yolu olacak.” dedi.
 Çanakkale bisiklet Platformu’nun 8 gönüllüsü törene katılan aileleri ve platform üyeleri tarafından Samsuna doğru uğurlandılar.         
 
Çanakkale Bisiklet platformu bisikletçileri daha önceki yıllarda da Çanakkale’den Selanik ve Anıtkabir’e pedal basarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andıkları etkinlikleri gerçekleştirmişti.
 
Muzaffer Cirtel