THY'nın, uçak bileti uygulamasının bir benzerini Gökçeada ve Bozcaada hattında devreye alan GESTAŞ, erken gelen normal, geç gelen ise pahalı geçiyor. Bu iki hatta yapılan zam nedeniyle adaların turizmine verilen zarar, bu uygulama ile daha da arttı.  
 
Tamamı Çanakkalelilerin malı olan fakat şahı şirketi gibi yönetilmesi ile dikkat çeken GESTAŞ, gündemden düşmüyor. Son zamanlarda, fahiş fiyat artışları ile, vatandaşların hayatını tehlikeye atması ile, yanlış yatırımları ve sefer sayılarını azaltması ile vatandaşları mağdur etmesi gibi bir çok konuda eleştiriliyor.
Şirket şimdi de ilginç bir uygulama ile Türkiye gündeminde. Türkiye’nin en önemli tatil yerlerinden olan Bozcaada ve Gökçeada’da uygulanan tarife de adeta gündem oldu.
THY'nın, uçak bileti uygulamasının bir benzerini Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe hattında devreye alan GESTAŞ,  feribot sırasına erken girenleri ucuza, geç gelenler ise pahalıya bilet parası ödüyor.

AYNI HATTA FARKLI GÜNLERDE İKİ FARKLI TARİFE
Son yapılan zamlarla adeta adalara büyük zarar veren GESTAŞ, açıkladığı fiyatın da üzerinde fiyat tarifesi aldığı ortaya çıktı. GESTAŞ, son zamla beraber Gökçeada-Kabatepe hattını otomobil fiyatını 180 TL’ye çıkartmıştı. Bu hattı kullanan bir vatandaş, 27 Nisan' da240 TL öderken, 5 Mayıs’ta ise 180 TL ödeme yaptı. Bir hafta arayla iki farklı fiyat tarifesi ile karşılaşan vatandaş, duruma tepki gösterdi.

BOZCAADA’YA 420 TL
Gökçeada’daki sıkıntının benzeri Bozcaada’da da yaşanıyor. Son yapılan zamla Geyikli-Bozcaada hattının otomobil gidiş-dönüş fiyatı 300 olarak belirlendi. Bu yüksek fiyat Ramazan Bayramı tatilinde adaya olan yoğunluğu büyük oranda azalttı. Bu sorun nedeniyle sıkıntı yaşayan ada halkı, şimdi yeni uygulama ile başka bir sıkıntı daha yaşıyor. 
Bayram tatilinde Bocaada’ya gidenler farklı fiyatlarla adeta şoke oldular. Feribota erken binen araçlardan 300 TL, gecikenlerden ise 420 TL’ye varan fiyatlar çekiliyor. Bu duruma tepki gösteren Duruma tepki gösteren vatandaşlar; "GESTAŞ, THY gibi.." şeklinde bir ifade ile, yaşanılanı özetledi.

Mine Yel