Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale’de yapımı tamamlanan ve ilgi çeken radyo kulesi ile ilgili sosyal medyada paylaşımda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale’deki yatırım ile ilgili “Modern mimarisi ile Çanakkale TV ve Radyo Kulesi, bölgedeki haberleşme altyapısını güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.
Kalabaklı Köyü Radar Tepesi mevkiinde bulunan Karasal-Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi, sıra dışı tasarımıyla kentin simgelerinden biri olacak.
Çanakkale Karasal-Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi’nin yapımına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 34 milyon 200 bin TL bedelle 2017 yılının Mart ayında başlanılmıştı.

Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesinde; eşsiz bir manzaraya sahip restoran, proje kapsamında teknik hacimler, cihaz odaları ve verici kulesi yer alacak ve 14.000 M2 inşaat alanına sahip Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi’nde vatandaşlarımızın kaliteli vakit geçirmesine olanak sağlayacak yürüyüş yolu ve sosyal alanlar bulunacak.

Bünyamin Nami Tonka