Kırkgeçit’ten başlayan Yukarıiova Köyü’ne kadar gelen Biga Yenice arasındaki en kısa mesafe olan 16 kilometrelik yolu ise köylüler neredeyse hiç kullanmıyor. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan vatandaş “Bu ülkede bir vatandaş olarak bizde vergimizi ödüyoruz; çok bir şey istemiyoruz; araçlarımız zarar görüyor; ilgili birimler görsün lütfen sesimize kulak verin” dedi.
 
Zorlu kış şartlarının ardından baharın gelmesi ile birlikte köy yollarında yeniden düzenleme çalışması başlatılması gerekiyor. 
 
Biga ile Yenice arasında birçok köyden geçen yollar, kış mevsiminin ardından,  bakımsızlıktan kullanılamayacak hale geldi.
 
Yenice İlçesi’ne bağlı Yukarıinova Köyü’nden Yenice’ye giden yaklaşık 16 km’lik yolun özellikle Davutköy Torhasan arasında yolun birçok noktası çökmüş durumda. Mıcır ile  çöken yerler ve bozulan yollar  doldurulsa da uzun süredir devam eden bu sorun için yeni bir yol yapım çalışması başlatılması  gerekiyor.
 
BİZ VERGİ ÖDEMİYOR MUYUZ?
 
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan vatandaş “Bu ülkede bir vatandaş olarak bizde vergimizi ödüyoruz; çok bir şey istemiyoruz; araçlarımız zarar görüyor; ilgili birimler görsün lütfen sesimize kulak verin.  Davutköy - Torhasan yolu! Bu yolu en çok biz kullanıyoruz;  seçim zamanı hatırlanmak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
BİGA YENİCE ARASINDAKİ YOL NEREDEYSE HİÇ KULLANILMIYOR
 
Kırkgeçit’ten başlayan Yukarıiova Köyü’ne kadar gelen Biga Yenice arasındaki en kısa mesafe olan 16 kilometrelik yolu ise köylüler neredeyse hiç kullanmıyor. Kış mevsiminin ardından çöken ve bozulan yollar hem araçlara zarar veriyor hem de kazaya davetiye çıkarıyor.
 
Dilek Akşen