Tatillerini Ege sahillerinin yanı sıra Çanakkale'nin Bozcaada ve Assos gibi turizm merkezlerinde geçiren  bazı vatandaşlar geliş istikametinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nü, tercih etse de dönüş istikametinde yoğunlukla  daha ekonomik olduğu için feribotu tercih etti.

İstanbul başta olmak üzere Trakya'daki çeşitli kentlerde yaşayan vatandaşların geçiş güzergahı olan Çanakkale'de, bu bayram 1915 Çanakkale Köprüsü ilk kez kullanıldı. Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen tatilcilerin bir bölümü 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, bir bölümü ise feribotları tercih etti. Bayramın son gününde özellikle öğle saatlerinde yoğunluk en yüksek seviyesine ulaştı.

Çanakkale feribot iskelesinde, Ramazan Bayramı'nın son gününde evlerine gitmek üzere Dönüş yolculuğuna başlayan vatandaşların feribot sırasındaki bekleyişi uzun saatler devam etti, feribotlar saatsiz çalıştı.   Geliş de köprüyü tercih edenler bağlantı yolları ile birlikte 272 TL ödeyince dönüşte feribot sırasını tercih etti.Kimi de şehitlik ziyareti ya da vapur keyfi için sıraya razı oldu. Bazıları ise dönüşte  sıra beklemek zorunda  kalınca köprüyü tercih etmediğine pişman oldu.

TATİLCİLERİN FERİBOTU TERCİH ETMEKLERİNE KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİ ETKİLİ OLDU
Tatilciler 200TL olan köprü geçiş ücretine birde otoyol ücretinin eklenmesi ile 272 -375 lira arasında tutan yol ve köprü geçişi nedeni ile geçiş için feribotu tercih etiklerini ifade ederken kimi tatilciler ise dönüşte savaş alanlarını gezeceklerinden dolayı köprü geçişini tercih etmediklerini söylediler.
Çanakkale’de geri dönüş yoğunluğu saat 16.30 civarında sona erdi.

Arzu Baladur