Geçmişi Cumhuriyet tarihine dayanan Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Ziraat Odası’nın girişimleri ile Coğrafi İşaret Tescilini aldı. Böylece; Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Bayramiç Tahin Helvası’nın ardından ilçenin 4. Coğrafi İşaretli ürünü de zeytinyağı oldu. İlçenin sahip olduğu iklim koşulları, toprak yapısı ve su kaynakları sebebi ile de lezzet bakımından farklı özelliklere sahip zeytinyağı Kaz Dağlarının yeşil altınını sofraların baş tacı yapacak.

Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Ziraat Odası’nın girişimleri ile  Coğrafi İşaret Tescilini aldı . Ayırt edici aroma bileşenleri ile Kaz Dağları’nın meyvelerinin de tadını içeren Bayramiç Zeytinyağı bu özellikleri ile bölgenin diğer zeytinyağlarından ayrılıyor. 
Bayramiç Zeytinyağı ilçenin sahip olduğu iklim koşulları, toprak yapısı ve su kaynakları sebebi ile de lezzet bakımından farklı özelliklere sahip. 

KAZDAĞLARININ YEŞİL ALTINI 
Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Bayramiç Tahin Helvası’nın ardından ilçenin 4. Coğrafi İşaretli ürünü Kaz Dağlarının yeşil altınını sofraların baş tacı yapacak. 

“BAYRAMİÇ ZEYTİNYAĞI TANINABİLİRLİĞİNİ BU TESCİLLE İSPATLADI"

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan; konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “ Bayramiç Zeytinyağı Coğrafi İşaret Tescili İlçemize hayırlı olsun. Çanakkale'mizin 9.Bayramiç'imizin 4. Coğrafi İşaretli ürünü üreticilerimize ilçemize bereketli kazançlar getirir inşallah. Rabbim çalışmalarımızın karşılığını almayı bizlere nasip etti. Bazı kişi ve kurumlar itiraz etse de Bayramiç Zeytinyağı tanınabilir değil dese de Bayramiç Zeytinyağı tanınabilirliğini bu tescille ispatladı. Geçmişi Cumhuriyet tarihine dayanan bir coğrafi işaretli bir zeytinyağıdır” ifadelerine yer verdi. 

Dilek Akşen