Son gelen zamlarında ardından Geyikli-Bozcaada arası feribot seferinde gidiş-dönüş araç geçiş ücreti 300 TL, Kabatepe Gökçeada arasında ise gidiş-dönüş araç geçiş ücreti 360 TL olunca tatile ulaşmak da hayal oldu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla tatil planları yapan vatandaşlar bu yıl fiyatlardan memnun kalsa da ulaşım maliyetleri tatilcileri zorladı.
Genel olarak Ukrayna ve Rusya’dan gelen turistlere hitap eden oteller, iki ülke arasındaki savaştan dolayı boş kaldı. Sezonun başlangıcı olan nisan ortası ve mayıs başında talep görmeyen oteller, yerli turistlere yöneldi. Bayram sürecinde otel işletmecileri, fiyatları düşürdü.
GESTAŞ ZAMLARI ADALARI VURDU
4 kişilik bir ailenin 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde 5 günlük tatilinin maliyeti en az 10-15 bin liradan başlıyor. Bu rakama ulaşım dahil değil. Kendi aracıyla tatile gidenler, 2-3 bin lira akaryakıt harcaması yapıyor.   Uçak ya da otobüs kullanmak da geçtiğimiz seneye oranla çok daha pahalı.
Son gelen zamlarında ardından Geyikli-Bozcaada arası feribot seferinde araç geçiş ücreti gidiş-geliş 300 TL, Kabatepe-Gökçeada arasında ise araç geçiş ücreti tek sefer 180 TL oldu.
Gökçeada’da en ucuz konaklamalı tatil türlerinden olan çadır kamplarında iki kişilik tatilin bedeli 3 gün için bin 50 TL olarak belirlendi.
2 KİŞİLİK ÇADIRIN MALİYETİ BİLE 5 BİN TL’Yİ GEÇİYOR
Feribot geçiş ücretleri ile birlikte iki kişi için 3 günlük çadır konaklamalı tatilin bedeli bin 530 TL oluyor. Diğer ulaşım bedelleri ve yeme içme eğlence gibi harcama kalemleri de listeye girince iki kişinin bayram boyu çadır tatili 5 bin TL’ye çıkıyor. Bu maliyetler nedeniyle adaya olan ilgi de azaldı.
BAYRAM ÖNCESİ AKARYAKITA ZAM
Brent petrolün varilinin 107 dolara kadar yükselmesinden sonra Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Bu kapsamda gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına arefe gününden bir gün önce  1 lira 33 kuruş zam geldi. Zam sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul'da 19,01 liradan 20,34 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 19,11 liradan 20,44 liraya yükseldi.

Dilek Akşen