Onlarca projenin yer aldığı şenlikte ödül töreni için jüri üyeleri projeleri tek tek denetleyerek projelere not verdi.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Gençlik Merkezinde düzenlenen “Çanakkale Dene Yap Teknoloji atölyesi Proje Şenliği” kapsamında, salonunda ortaokul ve lise kategorilerinde robotik kodlama ve yazılım konulu projeler görücüye çıktı.Onlarca projenin yer aldığı şenlikte ödül töreni için jüri üyeleri projeleri tek tek denetleyerek projelere not verdi.

Proje şenliğine Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri müdürü İsmail Hakkı Şenel, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Bektaş, Dene Yap Atölyesi İl Koordinatörü Hakan Savran, Dene Yap Atölyesi eğitmenleri ve öğrencilerin velileri katıldı.

GELECEĞİN MESLEKLERİNİN EĞİTİMLERİ VERİLİYOR
Proje Gençlik Lideri ve Dene Yap Atölyesi İl Koordinatörü Hakan Savran yapılan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada “ Bizim her eğitim sonrası bugün olduğu gibi eğitim gören öğrencilerin kendi aralarında projelerini yarıştırdığı etkinliğimiz oluyor. Proje ile ilgili bilgi vermek gerekirse, Dene Yap Atölyeleri şuan Türkiye’de 7 ilde faaliyet gösteriyor. Bu atölyelerde geleceğin 10’dan fazla mesleği, tasarım, robotik kodlama, enerji, havacılık, gibi mesleklerin eğitimleri yapılıyor. 3 yıllık bir eğitim tamamen ücretsiz, Ortaokul ve Lise öğrencilerine hitap eden bir proje. Tabi belirli dönemlerde projeye yani atölyeye dahil olabilmek için sınavlar yapılıyor.  Bizim şu an 100 ortaokul öğrencimiz, 60 tanede lise öğrencimiz var atölyelerde eğitim gören. Şu anda robotik kodlama ve yazılım kategorilerinde yapılıyor bugünkü şenliğimiz. Bugünkü şenlikte bulunduğumuz alanda ortaokul ve lise öğrencilerimizin tasarladığı projeler sergileniyor. Bu şenlikte projeler oluşturulan jüri üyeleri tarafından incelenerek puanlanıyor ve ardından şenliğin ortaokul ve lise kategorilerinde ilk üç proje seçilerek ilan edilecek.“ dedi.

LİSE VE ORTAOKUL KATEGÖRİLERİNDE İLK ÜÇ’E GİREN PROJELER ÖDÜL ALDI
Şenlikte jüri üyelerini tüm projeleri incelemesinin ardından ödül törenine geçildi.
 “Çanakkale Dene Yap Teknoloji atölyesi Proje şenliği “ yarışması Ortaokul kategorisinde üçüncülüğü Şimşek McQueen takımı kazandı. Şimşek McQueen takımının madalyalarını ve üçüncülük kupasını Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri müdürü İsmail Hakkı Şenel verdi.
 İkinciliği Engelsiz takımı kazandı. Engelsiz takımının madalya ve ikincilik kupasını Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Bektaş verdi.
Ortaokullar kategorisinde birinciliği Galaksi takımı kazandı. Galaksi takımının madalyalarını ve birincilik kupasını Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan verdi.
Lise kategorisinde üçüncülüğü Devolt takımı kazandı. İkinciliği Karabatak takımı kazandı. Liseler kategorisinin birinciliğini ise Kraken takımı kazandı. Kraken takımının madalyalarını ve birincilik kupasını takımı oluşturan öğrencilerin aileleri verdi.

Dilek Akşen