Çanakkale TB Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Ezine Peynirciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk, Genel Sekreteri Fırat Öğüt, Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Cem Murat Erdilek, fuara katılım sağlayan üyelerden Ali Şengören, Enis Özçin, Ferhan Savran, Ramazan Algül, Orhan Uslu, Fatih Gün ve Genel Sekter Sevcan Elver yer aldı. Fuara ilişkin ilk değerlendirmeyi ÇTB Başkanı S.Kaya Üzen gerçekleştirdi. Başkan Üzen, Borsamız çatısı altında üyelerimiz ve Ezine Peynirciler Derneğimiz işbirliğinde 16 firmamız ile katılım sağladığımız böyle başarılı bir organizasyonun içerisinde yer almaktan son derece mutluyuz. Fuar, sektör temsilcilerimiz açısından son derece başarılı geçmiştir. Bu başarı katılımcı üyelerimiz ile sağlanan birliktelik sayesinde oldu” dedi.
 
Başkan Kaya Üzen “İlimiz ürünleri ve değerleri açısından marka bir şehir. Verdiğimiz emeğin yatırdığımız sermayenin aldığımız riskin karşılığını ancak ürünlerimizi marka haline getirebilirsek karşılığını alabiliriz. Fuarcılıkta, markalaşmanın en önemli araçlarından bir tanesi. Bizler Ticaret Borsası temsilcileri olarak ilimiz ve markalarımıza katkı sağlayacak her organizasyonun içinde yer aldık, almaya da devam etmekteyiz. Sizlerin düşünceleri ve talepleri bizler için çok değerli. Sizlerin taleplerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Katılımın başarılı olmasında etkili olan unsurun önceden yapılan hazırlıklar olduğunu belirten Üzen, geri planda ciddi bir çalışma yapılmakta. Standın hazırlanmasında ve üyelerimizin koordinasyonunda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben ve ekibim fuara ciddi bir iyi şekilde hazırlandık” diye konuştu.
 
Başkan Üzen son olarak, Ticaret Borsası olarak amaçlarının daha fazla üyeyi, markayı fuarlarda görmek olduğunun da altını çizdi.  Başkan Üzen’in ardından Çanakkale Ticaret Borsası organizasyonunda Ezine Peynirciler Derneği işbirliğinde düzenlenen fuara ilişkin olarak Fuar-Organizasyon Sorumlusu Gözde Kartal tarafından bir sunum gerçekleştirildi.  Sunum sonrasında, fuar katılımcılarından fuara ilişkin değerlendirmeler alındı.  Borsa Üyeleri Ticaret Borsası çatısı altında katılım sağlanan bu tür organizasyonlardan son derece memnun kaldıklarını ve devamlılıkları belirttiler. Fuar değerlendirmelerinin ardından, Edirne Tarım, Hayvancılık Gıda, Sanayi Fuarı, Olivtech- Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Olivia İstanbul, Zeytinyağı Festival ve Zirvesi, Çanakkale Tarım Fuarı ve Çanakkale Gastronomi Çalıştayı ve Zirvesi’ne ilişkin olarak katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi.  Sohbet ortamında gerçekleşen toplantı diğer sektör üyelerine ilgili fuarların bildirilmesi, ardından geri dönüşlerin değerlendirilmesi kararı alınarak son buldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi