Peş peşe büyük masraflar yaparak develeri güreştiren Çanakkale’deki belediyeler, zamlar nedeniyle alım gücü iyice düşen vatandaşlar için Ramazan ayında iftar sofraları kurmadı. Başta öğrenciler olmak üzere maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar, iftar çadırları aradı ama bulamadı. İl genelindeki bir iki belediyenin dışında Ramazan çadırı kurmayan belediyelere ise tepki topladı.  
 
Türkiye, tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Sebze ve meyvelerin tanesinin bile 5 TL olduğu bu dönemde vatandaşlar Ramazan ayına aç girdi!. Birçok ilde ve ilçede vatandaşların imdadına hayır kuruluşları ve belediyeler tarafından kurulan Ramazan çadırları yetişti. Ramazan’ın ilk gününde bile bu çadırlara beklenin 5 katı kadar vatandaşlar gitti. Belediyelerin bile tahmin etmediği rakama ulaşınca iftar saatinde bile vatandaşlar kuyruklarda bekledi. Bu görüntüler bile vatandaşların bu dönemde Ramazan çadırlarına ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösterdi.

VATANDAŞLAR RAMAZAN ÇADIRLARI SORUYOR
Bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan Ramazan çadırları konusunda Çanakkale’deki belediyeler sınıfta kaldı. Büyük paralar harcayarak deve güreşleri düzenleyen ve hayvanları dövüştüren belediyeler, alım gücü nedeniyle yeterince beslenemeyen vatandaşlarını dikkate almadı. Adete deve güreşleri düzenlemek için bir birleri ile yarışan belediyelerin, bu konuda çalışma yapmaması tepki ile karşılandı.
Çanakkale’de başta öğrenciler olmak üzere merkez ve ilçelerdeki vatandaşlar bir birlerine Ramazan çadırının kurulup kurulmadığını soruyor. Bu sorularına olumsuz cevap alan vatandaşlar “Develere para var, vatandaşlara yok” diyerek tepki gösterdi.

GÖSTERMELİK İFTARLAR
Ayvacık Belediyesi bu konuda önemli adım atarak eksiği giderip vatandaşlar için ramazan çadırı kurdu. Deve güreşleri için büyük paralar harcaması ile eleştiri konusu olan Ezine Belediyesi ise göstermelik birkaç iftar programı düzenledi. Aynı şekilde diğer belediyelerin bazıları da böyle göstermelik programlar yaptı. Bazı belediyeler ise hiç oralı bile olmadı.

GESTAŞ DA SINIFTA KALDI
Tamamı Çanakkalelilerin malı olan ve daha önce bir çok sosyal faaliyetlere imza tan ve aynı zamanda Ramazan’da iftar programı bile yapan GESTAŞ, da bu konuda adım atılmadı. Kasasının boşalması, yanlış yatırımlarla alınan eski gemilerin limanlara çekilmesi ile zor durumda kalan GESTAŞ, halkın en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde sessiz kalması ile dikkat çekiyor.

Mine Yel