Tarihte ilk defa boğazın iki yakasını bir araya getiren 1915 Çanakkale Köprüsü uzun süre konuşulacağı beklenirken, GESTAŞ’ın seferleri kaldırması ile ortaya çıkan sorunlar bunu gölgede bıraktı. Şimdi vatandaşlar köprü yerine sosyal medya hesaplarında GESTAŞ’ın her iki yakadaki vatandaşların mağduriyeti konuşuluyor. Her geçen gün vatandaşların tepkisi daha da artıyor.
 
Son zamanlarda yıllarda yanlış yönetilmesi, içinde bulunduğu borç batağı ve vatandaşların hayatını tehlikeye atması ile gündemden düşmeyen GESTAŞ, köprünün açılmasıyla daha çok konuşulmaya başlandı. Geçen Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan köprü, uzun süre kentin gündeminde kalması bekleniyordu. Bu beklentiyi tamamı Çanakkalelilerin malı olan ve kötü yönetimi ile eleştirilerin odağına yerleşen GESTAŞ, suya düşürdü.

Son zamanlarda sefer sayısını iyice düşüren GESTAŞ, eleştiri konusu olmaya başlamıştı. Köprünün açılması ile adeta gemilerinin çoğunu iskelelere çekti. Yıllar içinde boğazda tekelleşen GESTAŞ, yolcuları hesaba katmadan seferlerini iptal edince isyan başladı. Son zamanlarda ilerisini düşünmeden planlama yapan GESTAŞ, şirketin sahibi olan vatandaşları yine düşünmeden hareket etmiş oldu.

BOĞAZDAKİ AKIŞI BOZDU
Boğazın her iki tarafından bulunan Kİlitbahir, Eceabat, Gelibolu, Çanakkale ve Lapseki’deki vatandaşlar yıllardır boğazın bir tarafından oturup boğazın diğer tarafından çalışmaya gidiyordu. Bu sistemde feribot seferlerine göre ayarlanmıştı. Köprünün açılması ile GESTAŞ sabahtan akşama kadar hiç sefer koymayınca büyük mağduriyetler ortaya çıktı.
 
DEVLET İLE VATANDAŞLAR KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR!
Bu duruma isyan edenlerden biri de Eceabat’ta oturan Cihan Bayralı, Sosyal medya hesabında, GESTAŞ’ın sefer saatini paylaşan Bayralı şu tepkiyi gösterdi; “Kilitbahir-Çanakkale feribot geçişlerinde  sadece ARABALAR MI GEÇİYOR??? Bu yapılan düzenlemede YAYALAR neden gözardı edildi? Kilitbahir-Çanakkale feribot seferlerinin aslında kamusal hizmet olduğu neden gözden kaçıyor? NEDEN VATANDAŞI KÖŞEYE SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ sayın Gestaş yönetimi. Devlet ile vatandaşı karşı karşıya getirmek kime hizmettir? Sizlere KAMU HİZMETİ yaptığınızı hatırlatırım. Yaya geçişlerine getirdiğiniz mağduriyetin ivedilikle düzeltilmesini bekliyoruz.”
 
Mine Yel