Pehlivan develerin er meydanında kozlarını paylaştığı güreşlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  Güreşin geliri merhum Ali Şahin’in ailesine bağışlanacak.

Kepez Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Güreşlerden bir gün önce gerçekleştirilen kortejde hem develer tanıtılırken hem de Belediye Başkanı Birol Arslan ve Güreş Ağası Müteahhitler Birliği Başkanı Salih Yıldız tarafından vatandaşlar güreşe davet edildi. 

Kepezlilerin heyecanla beklediği güreşler19 Mart Cumartesi günü gerçekleşti.  Kepez Belediyesi Tarafından düzenlenen güreşlere 100’e yakın deve katılım sağlarken, vatandaşlar da kıran kırana geçen güreşlere yoğun ilgi gösterdi. 

Festivale, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ile birlikte CHP’li Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Soğuk havaya rağmen ilginin yoğun olduğu güreş alanında develer Başaltı ve Başpehlivanlık kategorisinde yarıştı. Seyri yüksek deve güreşi festivalinde derece alan deve sahipleri de ödüllendirildi.

Dilek Akşen