Hemen her gece gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar araçlarını kullanamaz duruma geldi. Araçlar otoparklara çekilirken, Çanakkale’de daha önce uzun kuyrukların oluştuğu yollar bomboş kaldı.

Yaklaşık 5 ay önce tek haneli olan akaryakıt fiyatları 20 lirayı da geçti. Üç gün üst üste zam gelen akaryakıt fiyatları eşi benzeri görülmemiş dönemden geçiyor. Çarşamba gecesi motorine 1 lira 51 kuruş, benzine 88 kuruş zam gelmesinin ardından perşembe gece de motorine 1 lira 33 kuruş, benzine 53 kuruş zam gelmişti.
Devamında hemen her gece zam geldi. Cumartesi gece de motorine 84 kuruş, benzine 69 kuruşluk bir zam daha geldi. Zammın ardından benzin ve motorinin litre fiyatı Çanakkale’de 20 TL’yi geçti. Herkesin kullandığı bir araç normal şartlar altında şehir içinde 100 KM’de 7-10 litre arasında yakıt yakıyor. Bu da 100 km’de 200 TL’ye mal oluyor. Kısa süre önce bu 50 TL’ye civarında mal oluyordu. Bu inanılmaz artışlarla beraber vatandaşlar artık araçlarını kullanamaz duruma geldi.

YOLLAR BOŞ KALDI
Geçen yıla kadar her ortamda Çanakkale’deki yolların araç trafiğini kaldıramayacak duruma geldiği belirtiliyordu. Özellikle ışıklarda uzayan araç kuyrukları nedeniyle sürücüler sık sık isyan ediyordu. Bu durum, akaryakıta gelen zamlarla tersine döndü. Yakıttaki rekor artışlar nedeniyle vatandaşlar araçlarını kullanamayınca yollar da boş kaldı. Hem şehir merkezinde hem de şehirlerarası yollarda araç yoğunluğu büyük oranda düşmesi gözlerden kaçmıyor.

ARAÇ FİYATLARI DÜŞTÜ
Öte yandan, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle araçlarını kullanmayacak duruma gelen birçok kişi de araçlarını satışa çıkarttı. Araç piyasasında satış oranı, alış oranının çok çok üzerine çıkınca araç fiyatlarında da kısmen düştü.

Arzu Baladur