Başar Sami Başarır’ın yeni romanı Dolunay İki Gece Sürer kitabı’nın imza gününe katıldı. Etkinliğe gelen çok sayıda kişi aynı zamanda aldıkları romanı da imzalattılar.
 
Yalı Hanı Kültür ve Sanat etkinliği salonu bu sefer Başar Sami Başarır’ı ağırladı. Başarır yeni romanı Dolunay İki Gece Sürer ile burada okuyucuları ile buluştu. Etkinlikte ilk önce Başarır bir söyleşi gerçekleştirdi. Başarır ilk olarak yeni romanı ile ilgili bilgiler verdi. İlk roman denemesi olan SİBOB’u 3.5 senede yazdığını ifade eden Başarır son romanı ise 4 ayda yazdığını ifade etti. Son romanının 2016 yılında yazmaya karar verdiğini, ancak romanının 2021 Şubat ayına kadar yazmadığını bu süre içerisinde ise araştırmalar yaptığını söyledi. Yeni romanını yazmak için 1 Şubat’ta çalışmalara başladı. 400 sayfa olan roman Mart 2021’de tamamladı. Başarır bu süreç çerisinde Covit hastalığını da geçirdiğini anlattı. Kendisini aslında bir hikaye ve öykü yazarı olduğunu da söyleşisinde dinleyenlere aktaran Başarır hikâye ve öykü kitaplarında 2004 Sait Faik hikaye ödülü, 2014 Yunus Nadi öykü ödülüne laik görüldüğü bilgisine de yer verdi.  Hikâye ve öykü yazarlığından roman yazarlığa geçmesinin zor bir süreç olduğunun altını çizen Başarır SİBOB romanının ilk roman yazma tecrübesi olduğunu da aktardı.  
 
“DOLUNAY İKİ GECE SÜRER”
 
Son romanın konusu ile ilgili bilgiler veren Başarır romanın bir baba ile genç kızının kuşat çatışması olduğunu bilgisini vererek romanda, mübadeleyi yaşamış olan bir baba ile onun üniversite son sınıfa giden genç kızı ile arasındaki kuşat çatışmasını aktarmaya çalıştığını söyledi. Mübadelenin bir acı dönemi olduğunun da altını çizen Başarır romanında Aşk'a da yer verdiğini söyledi. Romanın kahramanlarından gamze’nin Yunanistan’ dan Türkiye’ye “Neleri yap, neleri yapma” konulu tezini yazmak için gelen Yunan genç ile yaşadığı ilişkiyi ve Gamze’nin bir süre sonra Yunanlı genç ile mübadelenin yaşandığı Girit adasına gitmesini konu alan romanını deneyim, araştırma, gözlem ve hayal gücü ile yazdığını ifade eden başarır “Romanımı okuyan okurlarımın biraz tebessüm etmesini istedim.  Hayat devam ediyorsa geçmiş, yaşanmış açılar unutulmalı ve biraz tebessüm edilmeli” dedi.
Söyleşiden sonra Yazar Başarır yeni romanını okuyucularına imzaladı.
 
Muzaffer Cirtel