Hızla gelişen teknoloji, hayatımızın her alanında yerini alıyor. Ayvacık Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Dilara Lale Turanlı da teknolojinden faydalandı. Turanlı, sınıf rehberliğini yaptığı 9A sınıfımın karne görüşleri bölümüne, mesaj yazmak yerine başka bir yol denedi.

Öğretmen ilk önce her bir öğrencisi için, ayrı ayrı 40-60 sn arasında videolar çekip youtube kanalına yükledi. Her birinin URL'siyle QR kodunun çıktısını alarak karne görüşleri bölümüne yapıştırdı.
 
Velilerin bunu görmesi için de "Sayın velim ve sevgili öğrencim, görüşümü QR kodunu tarayarak öğrenebilirsiniz" bilgisini yazdı. Aynı şekilde Ayvacık ilçe Kaymakamı İlker Eker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin’den de sınıfı için genel bir videolu mesaj istedi.
 
O videolar için de QR kod oluşturup her bir öğrencinin karnesine yapıştırdı. 3 mesajın da kodunu okutarak mesajlara ulaşabilecekleri hale getirdi. Öğrencileri çok seven öğretmenlerinden bir anı olarak da kalacak.
 
Z KUŞAKLIK BİR UYGULAMA
 
Z kuşağı teknolojiyi çok iyi takip ediyor. Bu yüzden öğretmenleri de bu kuşağı düşünerek teknolojiden faydalandığını söyledi. Turanlı uygulama ile ilgili şu açıklamada bulundu; “Günümüzde birçok restaurant,  cafe vb yerde mönü için bile QR kod kullanılabildiğine göre, karne görüşünde neden olmasın diye düşündüm. Hele de Z Kuşağı gençlik için, tam da onların dilinden konuşmak olurdu yaptığım bu uygulama. Web2.0 araçları sadece derslerde kalmamalı, yaşamın her anına entegre edilmeli kanımca. 30 yıla yakın süredir öğretmenlik yapmaktayım, kendimi geliştirmeyi, yenilikleri öğrenmeyi seviyorum. Pandeminin bana kattığı en büyük avantaj oldu teknoloji bilgimi geliştirmek. Ayvacık Kaymakamımız İlker Eker Beyefendiye ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Çetin'e bu çalışmama destek verdikleri için teşekkürlerimi ve saygılarımı iletmek istiyorum.”
 
Muzaffer Cirtel