Mevcut Başkan Selahattin İş en yakın rakibine 100 oy fark atarak güven tazeledi. Seçimlerde Selahattin İş 431, Abdülaziz Asan 321, Mehmet Şahin 229, Arif Uzunoğlu 150 oy aldılar. Başkan İş yaptığı açıklamada; "Bu benim son dönemim. Bir dahaki dönemde aday değilim" dedi
 
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odasında seçim heyecanı yaşandı.
 
Çataltepeliler Lokalinde yapılan oda genel kurulunda divan başkanlığını Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan yaptı. Genel kurula AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Hırçın. CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, merkez İlçe ve İlçe Oda Başkanları oda üyeleri ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marsının okunmasının ardından oda faaliyet, kesin hesap raporları okunarak ibra edildi. Genel kurulda beyaz liste ile seçimlerde aday olan mevcut başkan Selahattin İş, Mavi Liste ile seçimlerde aday olan Arif Uzunoğlu, sarı liste ile seçimlerde aday olan Mehmet Şahin ve kırmızı liste ile seçimlerde aday olan Abdulaziz Asan konuşma yaptı. Adaylar yaptıkları konuşmalarda üyelerden destek istediler.
 
Konuşmaların ardından tüm aday listeleri tek tek çağırılarak üyelere tanıtıldı. Genel kurulda divanın görevini seçim kuruluna devretmesi ile seçimler başladı. Oda üyeleri kurulan 4 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00' ye kadar devam etti. Saat 17.00' dan itibaren oy verme işlemi sona erdi. Sandıkların açılması ile birlikte heyecanda arttı. Oy sayım işleminin sonunda seçim sonuçları açıklandı. Mevcut Başkan Selahattin İş en yakın rakibine 100 oy fark atarak güven tazeledi. Seçimlerde Selahattin İş 431, Abdülaziz Asan 321, Mehmet Şahin 229, Arif Uzunoğlu 150 oy aldılar.
 
Bünyamin Nami Tonka