Çok sayıda girişimci kadının anavatanı olan Çanakkale’de bir  kez  daha kadınlar  güç birliği oluşturuyor. Çanakkale Terziler, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı'na, Çanakkale’nin ilk ve tek kadın başkanı olarak aday olan Emel Kabakçıoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Birce Bilici Şimşek,  seçim ziyaretleri kapsamında yan yana geldi. 

Çanakkale Terziler, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı'na, Çanakkale’nin ilk ve tek kadın başkanı olarak aday olan Emel Kabakçıoğlu seçim çalışmaları kapsamında TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı  Birce Bilici Şimşek’e de ziyaret gerçekleştirdi.Karşılıklı iyi niyetlerin sunulduğu ziyarette, Kurul Başkanı Şimşek, aday Kabakçıoğlu’nu bu girişiminden dolayı tebrik etti. Çanakkale’de kadınların başarılarından ve iş yaşamına atılmalarından dolayı çok mutluluk duyduklarını da ifade etti.
Aday Kabakçıoğlu çok uzun yıllardır çalışma hayatı içerisinde olduğunu ve 2013 yılından bu yana Çanakkale içerisinde kendi markası adına tekstil sektöründe üretim yaptıklarını anlatarak, “Kadınların ve gençlerin istihdam edilmesi, mesleğimizin yeni teknolojiler ile olanaklarının anlatılması konusunda harekete geçmeliyiz. Kadınlarımızı ve gençlerimizi yeni adımlar için cesaretlendirirken, bu yolda onlarla yan yana yürümek,  kurumsal eğitim anlamında katkı sağlamak durumundayız” dedi.

Dilek Akşen