Gestaş’ta yaptığı çalışmalarla şirketi önemli bir yere getiren Eski Genel Müdür Volkan Uslu, girişimci oldu. Daha 1 yılını doldurmadan Yatırım fonlarının, melek yatırımcıların ve siyasilerin radarına girdi.

Gestaş’tan önce Pepsi, Henkel, Ülker gibi şirketlerde yöneticilik yapan Uslu, Gestaş sonrasında da Uluova Hayvancılık da yöneticilik yaptı. Şubat 2021’de profesyonel hayatı bırakıp “girişimci/esnaf olacağım” deyip yola düştü. Aralık 2020’de Bilişim Vadisinde, TOGG’un Ar-Ge / Yazılım ofisine komşu ofiste çalışmalara başladı. Arkadaşlarıyla birlikte ileri hayvancılık teknolojisi alanında faaliyet gösteren Cowealthy (İnek Refahı anlamına gelen) şirketini kurdu. Geçen hafta ulusal basın ve girişimcilik/start-up gündemine düşen haberle Volkan Uslu tekrar gündeme geldi. Kurucu ortak olduğu AgriTech girişimi Cowealthy, daha 1 yıllık olmasına rağmen 2,5 Milyon dolar değerleme aldı, APY Ventures ( Türkiye’nin önemli yatırım fonlarından) ve 2 Melek Yatırımcı liderliğinde 400 bin dolar yatırım aldı.                                  Cowealthy Aralık 2020’de Volkan Uslu, Melih Ertürk, Yücel Saykal ve İsmail Bican Mevlüt Altunterim, ve Bener Karadeniz, tarafından Bilişim Vadisi’nde kuruldu.
 
Girişim, sürdürülebilir bir dünya için IOT ve yapay zeka tabanlı hayvancılık teknolojileri geliştiriyor. Şimdiye kadar hayvancılık alanında geliştirdiği katma değeri yüksek elektronik ürünler geliştiren Cowealthy yurtdışında onlarca ülkeye ulaşmayı başardı.
 
Şirket, temel olarak sürüdeki ineklerin hareket ve vücut sıcaklığı gibi verilerinin toplanmasını sağlıyor. Ayrıca bu veriler, yapay zeka algoritmaları ile işlenerek faydalı bilgi haline getiriliyor. Söz konusu teknoloji, hassas tarım uygulamaları kapsamında değerlendirilirken, “sürü yönetim çözümleri” olarak adlandırılıyor. Dünyada bu alanda hem donanım hem de yazılım olarak bütüncül ürün geliştiren çok az şirket bulunuyor. 
 
Ayrıca tüm dünyada özellikle sağmal inek çiftliklerinde bu teknolojiye gösterilen ilgi giderek artıyor. Aynı şekilde sürü yönetim çözümlerinin ülkemizde de endüstriyel çiftlikler tarafından kullanılmaya başlandı.
 
Zira canlı hayvan çiftliklerinde otonom teknolojiler verim artışı için bir kaynak olarak konumlanıyor. Öte yandan sürü büyüklükleri arttıkça Cowealthy Sürü Yönetim Sistemi gibi çözümler olmadan işletmelerin yönetilmesi gittikçe zorlaşıyor.   
 
Volkan Uslu, Cowealthy şirketi dışında Çanakkale’de de troybook.com u hayata geçirerek Türkiye’de ilk kez yerel online seyahat platformunu kurmuş ve Abidos Seyahat acentasına da ortak olmuştu.                                 
Volkan Uslu, Berat Albayrak, Bakanlığı bıraktıktan birkaç ay sonra yaptığı gizli Yeşilyurt tatilinde Pinecone Otelde Albayrak ile kahvaltıda buluşmuştu. Sonrasında Eceabat Caeli Otel’de Hüsnü Özyeğin ile yemek yediği konuşuldu. En sonda geçen hafta da Deva Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile Doğan Pastanesinde küçük bir gurup İle görüldü.
 
Haber Merkezi