Türkiye'de döviz kurlarının artmasıyla birlikte, yılbaşı öncesi alışveriş yapmak için düzenlenen turlar ve özel araçlarıyla kente gelen turistler, otelleri tam kapasite doldurdu. Çok sayıda vatandaşa yılbaşı akşamını evde eğlenerek geçirmek bile pahalıya patlarken, Moldov, Rus, Bulgar ve Roman turistler ekonomik olduğu gerekçesi ile yılbaşını Çanakkale’de kutladı.
 
TL’nin tüm yabancı paralar karşısında büyük değer kaybetmesinden sonra Türkiye yabancıların akınına uğradı. TL’deki değer kaybının ardından yabancılar en yakın olduğu yere gelip alışveriş yapmaya başladı. Haftalardır sınıra yakın yerlerde alışveriş yapan yabancılar, ucuz olması nedeniyle yeni yıla da buralarda girmeye başladı.
Çanakkale’de bu gelen akımdan nasibini aldı. Hafta sonuna denk gelen yılbaşı tatili otellere yaradı. Türkiye'de döviz kurlarının artmasıyla birlikte, ülkeyi alışveriş merkezine çeviren, Moldov, Rus, Bulgar ve Roman turistler Cuma gecesi kutlanan yılbaşının ardından, Cumartesi Pazar tatilini de Çanakkale’de geçirmek üzere, otellerde boş yer bırakmadı.
Çok sayıda vatandaşa yılbaşı akşamını evde eğlenerek geçirmek bile pahalıya patlarken, Moldov, Rus, Bulgar ve Roman turistler ekonomik olduğu gerekçesi ile yılbaşını Çanakkale’de kutladı. Birçok büyük otel yabancı tur şirketleri tarafından 4-5 günlüğüne kapatıldı.
 
Hafta başından itibaren turlarla kente gelen turistler alışverişlerini yılın son gününde tamamladı. Otellerin ve restoranların yılbaşı eğlence programlarına da katılan turistler hafta başından itibaren Çanakkale’den ayrılacak.
Muzaffer Cirtel