Tügem Çanakkale İl Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, Ticaret Bakanlığı’ndan onay almış  emlakçıların Çanakkale Tapu Dairesine alınmadığını,  iş ve işlemler sırasında  büyük sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, “Çanakkale Tapu dairesine özel bir uygulama ile müşterilerimize hizmet vermemiz engelleniyor. Gayrimenkuller ile ilgili bilgi ve belge takibi yapmamıza müsade edilmiyor. Mücadelemiz sürecek ve Ticaret Bakanlığından onay almış tüm meslektaşlarımızın Tapu dairesine güvenle ve huzurla vatandaşlarımıza rehberlik etmesini sağlayacağız” dedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan onay almış emlakçıların Çanakkale Tapu Dairesine alınmadığını,  iş ve işlemler sırasında  büyük sorunlar yaşadıklarını dile getiren Tügem Çanakkale İl Başkanı  Mustafa Alptuğ Akkoca,  bu  uygulamanın Çanakkale Tapu Dairesi’ne özel olduğunu da ifade etti.
 
Satış öncesinde ve işlem sırasında evrak takibi yapamayan emlakçıların çok sıkıntı içerisinde olduğunu da söyleyen Akkoca, “Meslektaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Tapu Dairesine giremeyen emlak danışmanları her gün iş ve işlemlerinde sorun yaşamaya devam ediyor. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Olan Ticaret Bakanlığından Onaylı emlak müşavirleri tapu dairesine alınmıyor. Çanakkale Tapu dairesine özel bir uygulama ile müşterilerimize hizmet vermemiz engelleniyor. Gayrimenkuller ile ilgili bilgi ve belge takibi yapmamıza müsade edilmiyor. Avukatların Adliyeye, doktorların hastaneye, mali müşavirlerin vergi dairesine alınmaması nasıl mümkün değilse Gayrimenkul Danışmanlarının da tapu dairesine alınmaması mümkün değildir. Mücadelemiz sürecek ve Ticaret Bakanlığından onay almış tüm meslektaşlarımızın Tapu dairesine güvenle ve huzurla vatandaşlarımıza rehberlik etmesini sağlayacağız.
 
Nazif Cemhan Şen