Toplantıda konuşan Başkan S.Kaya Üzen “Çanakkale iş dünyası olarak bizler artık şehirlerin yarıştığı bu dünyada marka kent Çanakkale’nin, yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayarak, sektörel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri takip ederek üyelerimize en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz.  İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde teknolojinin ne denli önemli olduğunu gördük. Dijitalleşme ve e-ticaret, tüm dünyada öne çıktı. İşinizi muhakkak dijital ortama taşıyın. Sadece e-ticaret olarak değil, müşteri ilişkilerinden, reklam ve pazarlamaya kadar dijital de olun. Türkiye’deki e-ticaret hacminin, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttı. Geçen yılın ilk yarısında e-ticaretin genel ticaret içindeki oranı yüzde 8’ken bugün yüzde 14'e ulaştı. Dünyaya baktığımızda da, hızla büyüyen şirketlerin tamamının, e-ticaret yolunu seçtiğini görüyoruz. Covid-19 sonrasında da bu alana yönelim, hız kesmeden devam edecek. İnternetten alışveriş yapmaya başlayan tüketici için e-ticaret bir alışkanlık haline gelecek. Bu nedenle işletmeler ürün ve hizmetlerini artık dijital ortama taşımak zorunda. Çanakkale Ticaret Borsası olarak, özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedefliyoruz. Firmalarımızı dijital dünyaya hazırlıyoruz. Bu kapsamda, KOBİ’leri dijital ortama taşımak ve teknolojik altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz. 
 
Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşamış işletmelerimize can suyu olacak “Dijital Trakya Projesi’nden kısaca bahsetmek isterim. “Dijital Trakya ile Kepenkleri Açma Vakti” sloganı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile paydaş olan, Çanakkale Ticaret Borsası olarak yer aldığımız Trakya’daki 26 oda ve borsaların desteğiyle kobilere nefes aldıracak olan e-ticaret hamlesi yapıldı. Borsamızın Yönetiminde yer aldığı Trakya ABİGEM ve Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilen Dijital Trakya Projesi ile Borsamız üyesi Kobiler için dijital ortamda pazaryeri platformunda ürettikleri ürünleri ulusal ve uluslararası potansiyel müşterilerine internet üzerinden sunabilecekler. Kobilerimizi ve girişimcilerimizi kendi sınırları dışına taşıyarak, dijital çağın getirdiği tüm olanakları kullanımına sunmaktayız. Bir diğer projemiz TOBB, Facebook ve Habitat işbirliğiyle, Çanakkale Teknoparkta, Facebook İstasyonu kurduk. Böylece girişimcilerimize, dijital dünyada büyümeleri için gereksinim duydukları kaynak, bilgi ve becerilere erişmelerini, mobil olmalarını, etkinlik düzenlemelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda Çanakkale’deki işletmelerin küresel pazarlara açılmalarına destek oluyoruz. Sizlerden de bu merkezleri etkin olarak kullanmanızı bekliyoruz” dedi.
 
Kaya Üzen, genç girişimciler kuruluna Çanakkale Ticaret Borsası olarak takip ettikleri projeler ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.  Toplantı sonunda Başkan Orçun Oktay, toplantıya katılan ve katkı sağlayan Borsa Başkanı Üzen’e teşekkürlerini sundu.
 


Kaynak: Haber Merkezi