Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka’nın ihbarı üzerine yaptığı incelemelerde, 1875 yılında Güzelyalı’da depreme neden olan fay hattının 500 metre ilerisinden kaynar su çıktığını tespit etti ve 1999 yılında gerçekleşen Kocaeli depreminden önce de Yalova’da kuyulardan kaynar su çıktığını hatırlatarak, “Sıcak su çıkışı; deprem habercisi olan verilerden bir tanesi. Deprem hemen olacak demiyorum. Fakat deprem riskinin çok arttığını söylemek isterim” dedi.

Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka’nın ihbarı üzerine yaptığı incelemelerde,  1875 yılında Güzelyalı’da depreme neden olan fay hattının 500 metre ilerisinden kaynar su çıktığını duyurdu.
 
1999 yılında gerçekleşen Kocaeli depreminden önce de Yalova’da kuyulardan kaynar su çıktığını hatırlatarak, “Sıcak su çıkışı; deprem habercisi olan verilerden bir tanesi” dedi.
 
GÜZELYALI DEPREMİNİN NEDENİ OLAN FAY HATTINDAN BİR AYDIR KAYNAR SU ÇIKIŞI BAŞLADI
 
Çanakkale dikkat diyerek; sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Perinçek; “1875 Güzelyalı depreminin nedeni olan fay hattından bir aydır kaynar su çıkışı başladı. 14 yıl önce ilk defa tanımlayıp haritaladığımız aktif fay hattından sıcak su çıkıyor. Su çıkışı haritaladığımız fay hattına sadece 500 m mesafede. Sıcak su haberini arkadaşım Bünyamin Nami Tonka Bey verdi. 10 dakika içinde su çıkışının olduğu Çanakkale Boğazı kıyısına gittim ve incelemelerimi tamamladım. 14 yıl önce tanımladığım fay ile sıcak su çıkışının ilişkili olduğunu saptadım” dedi.
 
DEPREM RİSKİNİN ÇOK ARTTIĞINI SÖYLEMEK İSTERİM
 
Prof.Dr. Perinçek yetkililere çağrıda bulunarak; “Çanakkale halkına ve ilgililere duyuruyorum. Deprem hemen olacak demiyorum. Fakat deprem riskinin çok arttığını söylemek isterim. Bu bilgiyi vermezsem görevimi aksatmış olacağım. Çok basit tedbirler ile bugün ve gelecekte olacak depremlerin zararını azaltmak bizim elimizde. Hatırlayalım 1999 depremi öncesi Yalova da kuyularda sıcak su çıkışı olmuştu. Kuşadası Sisam depremi sonrası ise fay hatları boyunca sıcak su çıkışı başlamıştı. Sıcak su çıkışı; deprem habercisi olan verilerden bir tanesi. Gözlemlerimi ve düşüncelerimi yazmaya devam edeceğim” dedi.
 
 
Mine Yel