Merkez ilçede feribot seferlerini iptal ettiren, evlerde ve balkonlarda ne varsa uçuran kuvvetli rüzgâr ilçeleri ise adeta yıktı geçti.  Gelibolu’da ağaçlar kökünden sökülürken, Çardak Sanayi’de bir çatı uçtu.  Biga’da bir evin çatısı fırtınanın etkisiyle Osmangazi İlkokulu bahçesine düştü. Gözle görülür şekilde sallanan cami minareleri ise vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.
 
Can kaybının yaşanmaması yüreklere su serpti. Çanakkale’de şiddetli fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı yerlerde ağaçlar devrilirken, çatılar uçtu. Saatteki hızı 100 kilometreyi bulan lodos Çanakkale’de hayatı durma noktasına getirdi. Merkez ilçede feribot seferlerini iptal ettiren, evlerde ve balkonlarda ne varsa uçuran kuvvetli rüzgâr ilçeleri ise adeta yıktı geçti. Vatandaşlar fırtına nedeniyle yollarda yürümekte zorlandı.
 
GELİBOLU’DA AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ
Gelibolu’da Fener Altı mevkiinde bir ağaç fırtınaya dayanamadı. Adeta kökünden sökülen ağaç devrildi. Belediye sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce; Gelibolu’da hafta sonundan bu yana etkili olan şiddetli lodos fırtınasının yarattığı olumsuzluklar ortadan kaldırılıyor. Öğleden sonra daha güçlü fırtına ve yağış bekleniyor. Dikkatli olup tedbiri elden bırakmayalım!” denildi.

OKUL BAHÇESİNE ÇATI DÜŞTÜ FACİA UCUZ ATLATILDI
Bir evin çatısı fırtınanın etkisiyle Osmangazi İlkokulu bahçesine düştü. Herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Öğrencilerin ders saatinde olması ise daha büyük bir facianın yaşanmasına engel oldu.

ÇARDAK SANAYİ’DE BİR ÇATI UÇTU
Çardak'ta faaliyet gösteren kilitli parke imalat tesisinin çatısı, şiddetli rüzgara dayanamayarak  uçtu. Can kaybının yaşanmaması yüreklere su serpti.

FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ
Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli için planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasında yapılması planlanan tüm tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Gökçeada'dan saat 13.00, 17.00 ve 22.00, Kabatepe'den ise saat 15.00 ve 19.00 ile Bozcaada'dan 10.00, 14.00 ve 18.00, Geyikli'den 11.00, 15.00 ve 19.00'daki seferler yapılmadı.
Çanakkale Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran lodos nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir hattındaki feribot seferleri, dün, saat 12.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hattındaki feribot seferleri devam etti. Çanakkale-Kilitbahir hattındaki feribot seferleri, fırtınanın etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte saat 14.10 itibarıyla tekrar başladı.

DEV DALGALAR VURDU
Fırtına ile beraber Çanakkale sahillerinde dev dalgalar yükseldi. Fırtına ile beraber yükselen dalgalar saatlerce sahil kayalıkları vurdu. Kordonda dev dalgalar kayalıklara vurduktan sonra yürüyüş yoluna kadar sular içinde bıraktı. Aynı şekilde yeni kordonda da dalgalar sahil kesimini kapladı.
 
Dilek Akşen