Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk ve Memleket Partisi Kurucular Kurulu Ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Muharrem Yıldız, Çanakkaleli basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İl Başkanı Hülya Dağhan, Merkez İlçe Başkanı Bahar Atan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılım sağladığı etkinlikte, parti politikaları anlatıldı. Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ; “Amacımız önce barıştırmak, sonra büyümek Türkiye’yi büyütmek anlamında söylüyorum sonra da hakça bölüşmek, Memleket partisinin Kuruluş amacı budur” dedi.
Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, Çanak Otelde, geçtiğimiz hafta sonu basın ile kahvaltı etkinliğinde buluştu.
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk ve Memleket Partisi Kurucular Kurulu Ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Muharrem Yıldız, Çanakkaleli basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ÇANAKKALE'DE 2 GÜN BOYUNCA 6 İLÇEYİ GEZDİK”
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dudu, Çanakkale ziyaretlerinin detaylarına değinerek, ‘’Biz Perşembe gününden bu yana Parti Meclisi Arkadaşımız Sayın Süleyman Dinçberk ile birlikte, Çanakkale'deyiz buraya geliş sebebimiz, partimizin örgütlenme çalışmalarını bir yandan yerinde görmek incelemek, bir yandan da Çanakkale'nin bir fotoğrafını çekmek idi. Bu görevimizi yerimize getirdiğimize inanıyoruz. Gerçekten Çanakkale'de 2 gün boyunca 6 ilçeyi gezdik. Merkez ile beraber, ciddi anlamda bir Çanakkale fotoğrafı çektik. Çanakkale tablosu oluştu önümüzde. Ben öncelikle partimizden bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz 17 Mayıs 2021 tarihinde Sayın genel başkanımız Muharrem İnce önderliğinde, memleket partisini kurduk ve 4 ay gibi Cumhuriyet Tarihinde, Türk Siyasal tarihinde hiçbir siyasi partinin başaramadığı şekilde, 4 ayda siyasi partiler kanununun şartlarını yerine getirerek ki bu şartlar en az 41 ilde ve 3’de bir ilçesinde örgütlenmektir. Bunu sağladık ve Kurultayımız yaptık. Memleket partisini neden kurduk biz memleket partisini Türkiye'ye yenir yol açmak için kurduk. Çünkü yaklaşık 20 yıldır kutuplaşan, bir Türkiye söz konusu gittikçe kötüye giden bir Türkiye, yaşam standartları giderek düşen, vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak için Memleket partisini kurduk. Bu ülkede 20 yıldır, iktidar var, bir muhalefet var sayın genel başkanımızın söylediği gibi, bu ikisi de birbirinden memnun iktidar muhalefetten memnun, muhalefete iktidardan memnun, her ikisi de kutuplaştırarak kendi tabanlarını konsolide etme, amacıyla Türkiye'yi kutuplaştırarak, mevcut durumlarını pozisyonlarını muhafaza ediyorlar, Ama olan Türkiye'ye oluyor, memleket partisi Türkiye'yi kutuplaştırmayı sona erdirmeyi, Türkiye’yi kucaklaştırmayı doğusu ile batısı ile, kuzeyi ile güneyi ile hiçbir ayrım gözetmeksizin, insanlarımızı bir araya getirmeyi, barıştırmayı hedefliyoruz. Amacımız önce barıştırmak, sonra büyümek Türkiye’yi büyütmek anlamında söylüyorum sonra da hakça bölüşmek, Memleket partisinin Kuruluş amacı budur” dedi.

 ‘’BİR UCUBE YÖNETİM TARZI İLE TÜRKİYE YÖNETİLİYOR’’
Ülkenin gündeminde çok konuşulan ve muhalefet tarafından dillendirilen Anayasal Çalışmaları hakkında ise; ‘’Değerli arkadaşlar Türkiye’de son zamanlarda yapay bir Anayasa ve rejim tartışması var. Bir yandan bir ucube sistem ile karşı karşıyayız. 2017 referandumu ile kabul edilen, Dünya'da eşi benzeri olmayan, bir ucube yönetim tarzı ile ismine Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi denilen bir yönetim tarzı ile Türkiye yönetiliyor. Muhalefet, buna karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem diye, henüz içeriğini tam anlamıyla bilemediğimiz, açıklanmayan, yeni bir hükümet modelinden bahsediyor. Ancak güçlendirilmiş parlamenter sistem için, yani parlamentonun güçlü olabilmesi için önce milletvekillerinin güçlü olması gerekir. Sayın genel başkanımız sık sık bunu dile getiriyor. Geçtiğimiz haftada Memleket Partisi Milletvekilleri, bu konuda bir siyasi partiler kanununda, bir değişiklik teklifi verdiler, TBMM başkanlığına, bu teklifimizin içeriği, milletvekillerini kapı kulu olmaktan çıkarma, siyasi parti genel başkanlarının iki dudağı arasında, olmayacak eğer bizim öngördüğümüz, şekilde hayata geçirilebilirse, Milletvekilleri tamamen ön seçim ile belirlenecek, siyasi parti genel başkanları delegenin değil, partinin kayıtlı üyelerinin oyları ile seçilecek. Bizim partimizde bu böyledir. Memleket partisi tüzüğüne göre, Muharrem İnce Sayın Genel Başkanımız, partinin kayıtlı üyelerinin oyları ile genel başkanlığa seçilmiştir. Anayasadan önce, daha önce değiştirilmesi gereken, siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu söz konusudur. Biz bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. ‘’ şeklinde konuştu. 
Nazif Cemhan Şen