Yıkapark 17’nin sahipleri Tülay-Levent Ergin çifti, “Sosyal Üretimi Destekliyoruz Üreten Kazansın” sloganıyla işletmelerinin bahçesinde kermes düzenledi, pandemi döneminde evlerinde el emeği ile üretim yaparak ürün üreten ev hanımlarına destek oldu.
 
İsmetpaşa Mahallesi Bursa Caddesi’nde araç yıkama üzerine hizmet veren bir iş yerinin sahipleri Tülay-Levent Ergin çifti, sosyal üretime destek vermek, kadınların ürettikleri ürünleri sergilemesi ve satış yaparak kazanç elde etmeleri için kermes düzenledi. Kermeste, doğal ev yapımı ürünler, ev yapımı hediyelik eşyalar ve el sanatları ürünleri sergilenerek satışı yapıldı. Kermese Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi.

“KERMESİMİZDE KİMSEDEN BİR ÜCRET TALEP ETMEDİK”
Düzenledikleri kermes hakkında bilgi veren Tülay Ergin, “Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Biz de Yıkapark 17 olarak sosyal üretime destek olmak amacı ile kermes katılımcılarımızın el emeği göz nuru ürünlerini Çanakkaleliler ile buluşturmak için böyle bir kermes düzenledik. Kermesimiz bu anlamda düzenlediğimiz ilk kermesimiz. Kermesimizde kimseden bir ücret talep etmedik. Kermes düzenlemeye özelliklede ev hanımlarının el emeği göz nuru ürettikleri ürünlerin satışlarına destek olmaya devam edeceğiz. Bu hafta Sonu düzenlediğimiz kermes herkesin hoşuna gitti. Pandemi sürecinden çıkılan bu dönemde özellikle uzun süre evlerinde kalmak durumunda olan vatandaşlarımız bu tür etkinliklere de hasret kaldılar. Bu nedenle de bundan sonrada Yıkapark 17 olarak kermesler düzenleyeceğiz. Bu kermes tarihlerini de Yıkapark 17 internet sayfamızdan ilan edeceğiz” dedi.
Mine Yel