Çanakkaleli yazar Muhammed Yavaş, kadın cinayetleri konusunu ele aldığı ‘’Adı Zeynep’’ kitabını Çan belediye başkanı Bülent Öz’le bir araya gelerek imzaladı.  Çan’da da bir kitap fuarının hazırlığı içerisinde olunduğunu ifade eden Yazar Yavaş ve Başkan Öz uzun süre sohbet etti.

Çan ilçesinde yaşayan başarılı kitap yazarı Muhammet Yavaş kadın cinayetleri konusunu ele aldığı ‘’Adı Zeynep’’ kitabını Çan belediye başkanı Bülent Özle bir araya gelerek imzaladı. Ziyaret sırasında sohbetler eden başkan ve yazar kadın hakları ve kadın cinayetleri konusunda fikirlerini paylaştı.
Yazar Muhammet Yavaş ise;  “Çan Belediye Başkanı Sayın Bülent Öz'ün nazik daveti üzerine kendisini ziyaret ettim. Kendisiyle ilçemizde belediyemiz tarafından yapılması düşünülen kitap fuarına ilişkin keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbette kaçıncı kitabımı çıkarttığımı sordu, beşinci kitabımı çıkarttığımı söyleyince şaşırıp ilçemizde böyle bir yazar olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Zaten paylaşımında da bu mutluluğunu belirtmiş. Kendisine nezaketi ve misafirperverliği için ben de teşekkür ederim. Gelecekte de yazmak istediğim konular var, bunlarla ilgili de çalışmalara başladım. Başkan beyin de bir projesi var onu da değerlendirmeye alacağız. Başkan beye neden böyle bir konuda kitap yazma gereksinimi duyduğumu da belirttim ve elbette kitabın arka kapağını göstererek İstanbul Sözleşmesi'nin önemine değindim zaten kitabı da İstanbul Sözleşmesi Yaşatır diyerek imzaladım’’ ifadesini kullandı.  

“KALEME ALINAN BU ESERİ HERKESİN MUTLAKA OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUZ”
Çan belediye başkanı Bülent Öz ziyarete ilişkin bir fotoğrafla yaptığı paylaşımı sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı:
‘’Genç kuşağın; toplumun aksayan tarafına ışık vuran sosyal temalı yaklaşımları, geleceğe ve gençlere olan umudumuzu diri tutuyor. Şirin ilçemizin, duyarlı ve edebiyat aşığı genci Muhammed yavaş ziyaretinde anlamlı bir eser ile kapımızı çaldı. Toplumumuzun kanayan yarası; kadın şiddetine bir de genç yazarımızın gözünden bakıyoruz. Kaleme alınan bu eseri herkesin mutlaka okumasını tavsiye ediyoruz.’’ dedi.

Dilek Akşen