Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şube Başkanı ve Çanakkale Şehit Ve Gaziler Dernek Başkanı Gülşen Uz, başta partiler olmak üzere birçok kurum ve kuruluşu ziyaret etmesine karşın, şehit yakınına yapılan çirkin hareket ile ilgili suç duyurusundan bulunmaması dikkat çekti.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Bingöl'de temaslarda bulunan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tepki gösteren şehit yakınına ağza alınmayacak küfürler etti. Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine ağır küfürleri kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Bu olay üzerine adeta tepkiler yağdı. Hem şehit yakını, hem de birçok STK ve özellikle şehitler ve gaziler dernekleri suç duyurusunda bulundu.

SADECE AÇIKLAMA YAPTI
Bu üzücü olaylar ilgili Çanakkale’de de gözler Çanakkale Şehit Ve Gaziler Dernek Başkanı Gülşen Uz’e çevrilmişti. Uz’un da suç duyurusunda bulunacağı beklenirken, sadece açıklama yapmakla yetindi. Uz açıklamasında, “ İYİ Parti heyetinin Bingöl ilimize yapmış olduğu siyasi ziyaret esnasında  daha 17 yaşındayken ömrünün baharında canını feda eden aziz Şehidimiz İsa Gümren’in abisi yaşadığı acıyı ve duyguyu  tarif etmiş ve ‘’ benim kardeşimin vücudu parçalandı günlerce ayaklarını aradık’’ diyerek feryat etmiştir. 
Canından canını kaybetmiş olan aziz Şehidimizin kardeşi  iyi parti genel başkanının kısa süre önce yapmış olduğu çeşitli açıklamalarda Selahattin Demirtaş’la kahvaltıya dair göz kırparak yakınlık göstermiş ,bir ziyaret esnasında Kürdistan diyen vatandaşa ses çıkarmamış, geçen haftaki gurup toplantısında da  bebek katili terörist apoya sayın diyerek kalbinden geçenleri diliyle ikrar edince şehit abimiz inde haklı tepkisiyle karşılaşmıştır.
Bunca yaşanmış olan söz ve beyanlara karşılık Şehit abimiz bir de gelmiş Bingöl'e oy istiyorsun' demiş, iyi parti milletvekili Lütfü de Şehit abimizin koluna girerek haince edepsizce, ardan, namustan uzak bir tavırla aziz şehidimizin abisine, ailesine küfür etmiştir.
Şehit yakının boynuna sarılıp onu itekleyerek, küfür etmek, ona hakaret etmek, ne insanlığa sığar, ne siyasete, ne de ahlaka sığar. Bir şehit ailesinin boynuna sarılıp en çirkin küfür edebilme cesaretini keşke Siirt'teki olayda liderine 'burası Kürdistan' diyen haine de gösterebilseydiniz. hdp 'nin ve bebek katili PKK'nın gizli yandaşı olan bu topluluğun Şehit ve Gazi ailelerini gördüklerinde sabır edemeyip içlerindeki duygu ve düşünceleri açığa vurduklarına  tüm millet olarak şahit olduk.
iyi partinin gurup başkan vekilliğini yapan hem yalancı hem küfürbaz bu şahsiyet önce küfür etmediğini dile getirmiş, ardından video çekip şehit ailemizden özür dilemek yerine, genel başkanından özür dileyerek siyasi endişe ve siyasi kaygısıyla koltuk ve makam sevdasına devam etmiştir.
Şehitler diyarı Çanakkale’den ilan ediyoruz; Lütfü’nün bu saatten sonra yapacağız özrü’ de milletin vekilliği makamının işgalini de KABUL ETMİYORUZ.
Milli değerlere bağlı siyasi parti olduğunu iddia eden iyi partiyi bu şahsı disipline sevk ederek ihraç etmeye DAVET EDİYORUZ.
Burası Kürdistan diyenlerin karşısında sus pus olup Şehidin ailesine ablasına küfrü layık görenleri’ de milletimizin vicdanına HAVALE EDİYORUZ.
Vatanımız için milletimizin için canlarını gözlerini kırpmadan veren Şehitlerimizin aileleri ülkemize emanettir, hiç kimse bırakın küfür etmeyi kılına zarar vermeyi, kötü bir söz söylemeyi aklının ucundan bile geçirmemelidir. Geçirenlerde karşılarında bizi bulacaktır.”
 
HERYERE GİTTİ ADLİYEYE GİTMEDİ
Başkan Uz, yaptığı açıklamadan sonra ziyaretleri kabul etmesi yerine kendisi ziyaretlere başladı. Uz, AK Parti İl Başkanlığı, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı’nı İl Genel Meclis Başkanlığı, TÜGVA başta olmak üzere birçok yere ziyaretlerde bulunarak hediyeler takdim etti. Şehit yakınına yapılan çirkin hareket ile ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye gitmesi beklenen Başkan Uz’un adliye dışında her yeri ziyaret etmesi ise ayrıca eleştirildi. 
Arzu Baladur