Bir sonraki Türkiye genel seçiminin 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olmasına rağmen CHP Çanakkale teşkilatı erken seçim yapılacakmış gibi saha çalışması yapıyor. Son zamanlarda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek başta olmak üzere parti teşkilatı sahaya hızlı giriş yaptı. Aynı hızda olmasa da diğer partilerde de hareketlilik yaşanıyor.
 
Yıllardır parti içi kavgalarla anılan CHP Çanakkale teşkilatı, birden toparlandı ve sahaya çıktı. Özellikle Başkan Gökhan ile Genel Başkan Yardımcısı Erkek’in arasındaki iddia edilen sorunu çözüp birlikte hareket etmesi ile teşkilat Çanakkale’de tek vücut oldu. Partinin iki önemli isminin yan yana gelmesi ile parti içindeki kavgalar da bir kenara bırakıldı. Parti şimdi hep birlikte sahada.
Ekonomideki sıkıntıları da fırsata çeviren CHP teşkilatı, ziyaretlerine esnaflardan başlattı. Çarşı Pazar da gezen teşkilat şimdiye kadar birçok meslek örgütü ile bir araya geldi. CHP teşkilatı son olarak ÇASİAD'ı ziyaret etti.
Çanakkale Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın ÇASİAD'a gerçekleştirdiği ziyarette, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, Başkan Yardımcıları Mehmet Işık ile Z.Mert Öztürk, Genel Sekreteri M.Berk Balçık, Saymanı A.Burak Kunt, Yönetim Kurulu Üyeleri; Özge Aretlik, Orkun Yalman ve Erman Büyükgaga hazır bulundular.
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ziyaretlerinden dolayı Çanakkale Cumhuriye Halk Partisi İl Yönetimine teşekkür etti. Başaran dernek hakkında bilgiler vererek çalışmalarından bahsetti.  Çanakkale'nin önemine değinilen, ziyarette Çanakkale'nin geleceği, yatırımları ve ekonomik durumu ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
 
TEŞKİLATLARDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
CHP kadar hızlı olmasa da diğer partilerde de hareketlilik başladı. Erken seçim olacakmış gibi parti teşkilatları çalışmalara başladı. Eski ve yeni kurulan partilerin genel merkezlerinden kenti ziyaretler de yapılıyor. Bu hareketlilik ancak seçim yaklaştığı zaman yapılıyordu. Seçimlere 18 ay gibi bir süre olmasına rağmen partilerden yaşanan hareketlilik erken seçimin olacağı yorumlarına neden oluyor.
Mehmet Güler