Pandemi tedbirleri ile geçen iki yılın ardından sosyal hayat normalleşmeye devam ederken, alınan birçok yasak da kaldırılıyor. Çanakkale İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu’nun 28 Mart 2020 tarihli kararı ile otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklanmıştı. Kurul dün aldığı “Otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetlerinin yasaklanması” kararının iptali uygulamaya konuldu. Otobüs firmaları,  şehir içi servis hizmeti yeniden başladı.

Türkiye genelinde yaşanan koronavirüs ile mücadele nedeniyle birçok otobüs seferlerinin durdurulmasının ardından,  aralarında Çanakkale’nin de olduğu bazı şehirlere de 23 Mart 2020 itibariyle şehirlerarası otobüs firmaları geçici süre ile seferlerini durdurmuş ardından İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile 29 Mart 2020 tarihinden itibaren de tamamen durdurulmuş ve valilik iznine bağlanmıştı.  D1 Belgeli şehirler arası tarifeli sefer yapan yolcu otobüslerinin seferleri yolcuların valilik izni ile ”seyahat izni” belgesine bağlı iken yaşanan son gelişme ile;  ücretsiz yolcu servislerinin kaldırılması noktasında otobüs firmaları arasında ortak anlaşma ile şehir içi servis hizmetleri de kaldırıldı.

Çanakkale İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu da  28 Mart 2020 tarihli kararına göre otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasakladı. 

Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ‘Otobüs Firmalarının Şehir içi Servis Hizmetleri’ ile ilgili bir iptal kararı geldi.

Valilikten, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “28.03.2020 tarih ve 3N sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile alınan ‘Otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetlerinin yasaklanması’ kararının iptal edilmesine oy birliği ile karar verildi.”

Dilek Akşen