Açtığı davayı ikinci kez kazanarak Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geri dönen Osman Zeki Coşar, döner dönmez çalışmalara hızlı başladı. Müdür Coşar,  ilk olarak bakımsız kalan bahçeye baharı getirdi.
 
Edirne’nin Keşan İlçesi’ne Kütüphane Müdürlü olarak atanan Osman Zeki Coşar, Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geri döndü.
 
Eski Arkeoloji Müzesi’nin taşınmasının ardından, 6 bin 763 metre kare alana sahip olan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi bahçe alanı önceki müdürün döneminde bakımsızlığı ile dikkat çekiyordu.

Vatandaşların sıklıkla tepki gösterdiği, büyüyen ve kuruyan otlar,  düzensiz çevre, kentin en güzel yatırımlarından biri olan kütüphane binasını atıl gösteriyordu.

Görevine dönen Müdür Coşar, döner dönmez de çalışmalara başladı. İlk iş olarak bakımsız bahçeye el attı ve adeta baharı yeniden getirdi.Kuruyan otlar temizlendi ve bakımsız bırakılan ağaçların bakımı yapılarak budama çalışmaları yapıldı.Temizlik çalışmasının da yapıldığı kütüphane bahçesi yeniden yeşil çimenlere de kavuştu.

Mine Yel