Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürlüğü; Ayvacık Tünelleri’nde devam eden çalışmalar ile ilgili bir tanıtım videosu yayınladı. Bakan Karaismailoğlu; konuya ilişkin yaptığı paylaşımda; "Tamamlandığında Balıkesir-Çanakkale arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak, 45 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya düşürerek zamandan ve yakıttan tasarruf edip, emniyetli ve konforlu ulaşım sağlayacak. Ayvacık tünellerimizin çalışmaları aralıksız devam ediyor" dedi.

Çanakkale’yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan karayolunun Ayvacık- Küçükkuyu kesiminde yapımı süren tünellerin kazı çalışmasında neredeyse sona gelindi.
Tünellerin açılmasıyla, 45 dakikada kat edilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampalarında ulaşım 5 dakikaya düşecek.
Ayvacık-Küçükkuyu güzergâhında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında onlarca keskin virajı barındıran bölgeye toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp iki tünel inşa ediliyor.
 İzmir-Çanakkale arasındaki yolu, 1200'ü ağır tonajlı olmak üzere günlük yaklaşık 7 bin araç kullanıyor. Özellikle yaz aylarında ağır vasıtaların yoğunluğu nedeniyle büyük sorunlar yaşanan karayolunda ulaşım, Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'te tünellerin hizmete açılmasıyla rahatlayacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürlüğü; Ayvacık Tünelleri'inde devam eden çalışmalar ile ilgili bir tanıtım videosu yayınladı.
Bakan Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda; "Tamamlandığında Balıkesir-Çanakkale arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak, 45 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya düşürerek zamandan ve yakıttan tasarruf edip, emniyetli ve konforlu ulaşım sağlayacak. Ayvacık tünellerimizin çalışmaları aralıksız devam ediyor" dedi.
Bünyamin Nami Tonka