Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, 106 yıl önce batan savaş gemileri, 'Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı' ile turizme açıldı. Geçtiğimiz günlerde Dünya Dalış Şampiyonası için Kaş’a giderek şampiyonları Çanakkale’ye davet eden, son olarak da 42,5 metre derinliğe dalarak, Çanakkale’de suyun altı muhteşem. Dünyanın en güzel su altı parkını görmek lazım" dedi.

Derinliklerinde pek çok hikâye saklayan Çanakkale’nin savaş batıkları, 1. Dünya Savaşı temalı ilk sualtı parkı özelliğini taşıyor.

Sualtı Parkı için geliştirme ve araştırma çalışmalarına dur demeden devam eden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, geçtiğimiz günlerde Dünya Dalış Şampiyonası için Kaş’a gitti.  Dalış şampiyonlarını Gelibolu’ya davet eden Başkan Kaşdemir, “Dalışın şampiyonalarını Gelibolu Su Altı Parkı’nda ağırlayacağız kısmetse. Çanakkale’ye ve Gelibolu Su Altı Parkı’na büyük ilgi var. Daha da olacak inşallah” açıklamasında bulundu.
Son olarak, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'na dalış gerçekleştiren Başkan Kaşdemir, 42,5 metre derinliğe indi. Dalış hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaşdemir, "42,5 metre derinliğe indik. Çanakkale’de suyun altı muhteşem. Dünyanın en güzel su altı parkını görmek lazım" dedi.

Muzaffer Cirtel