AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici’nin istifasının ardından ilçe başkanı olarak Ankara’ya üç isim gitti. Genel merkez tarafından mülakata tabi tutulan adaylar arasında bulunan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz veto yerken, başkan olarak Balıklıçeşme Belde Başkanlığı görevini de yürüten Nihat Borazan atandı. Başkan olarak Borazan’ın atanmasından ziyade partinin ildeki en önemli görevlerinden birinde bulunan Grup Başkanvekili Korkmaz’ın “veto” yemesi konuşuluyor.
 
Seçimlerin artık açık açık konuşulduğu ittifak saflarının belirleme aşamasına geçildiği şu günlerde partilerdeki hareketlilik de kendini gösteriyor. Kurulduğu günden bu yana pek rastlanmayan tartışmaları artık AK Parti’de de sık sık görülüyor. Parti içi tartışmalar ve çekişmeler yerini istifaya bırakıyor. Bu sorunlardan biri de AK Parti Biga teşkilatında yaşandı.

AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile arasında uzun süredir sorun olduğu iddia edilen Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici kısa süre önce yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.  Sepici daha önce de istifa etmek istediği fakat ikna edildiği kapalı kapılar arasında sık sık konuşuluyordu. AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, sosyal medya hesabından yaptığı istifadan sonra yerine kimin getirileceği konuşulmaya başlanmıştı.

VETO YEDİ
Hasan Sepici'nin istifası ile boşalan Ak Parti Biga ilçe başkanlığı için Biga İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, ilçe yönetiminde görev yapan ve Balıklıçeşme Belde Başkanlığı görevini de yürüten Nihat Borazan'ın ilçe yönetiminde görev yapan Mustafa Ovalı isimleri ön plana çıktı.

Üç isim AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile beraber Ankara’ya gitti. Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanlığı tarafından yapılan temayül, mülakat ve istişareler neticesinde; Biga İlçe Başkanlığı görevine, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Borazan atandı. Grup Başkanvekili Korkmaz’ın veto yemesi şaşkınlıklar karşılandı. Çanakkale AK Parti teşkilatında önemli bir yerde duran ve uzun zamandır İl Genel Meclisi’nde partinin Grup Başkanvekili görevini üstlenen Korkmaz’ın isminin çizilmesi hem partide hem de kamuoyunda şok etkisi yarattı.
Öte yandan Ayvacık ilçe başkanlığı görevini bir süre vekaleten yürüten Fatih Kocabıyık ise görevine asaleten atandı.

Arzu Baladur