CHP Çanakkale teşkilatı, kötü yönetilme sonucunda ortaya çıkan dağınık büyüyerek devam ediyor.  İç çekişmeler, nedeniyle il genel meclis başkanlığını kaybetmesi ile başlayan soruna yenileri ekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in daha önce ortağı olduğu ve CHP Grubunun desteklediği “Ulupınar” dosyası, CHP’li meclis üyelerinin katılmaması ile doysa meclisten geçmedi. Tüm bu gelişmeler sonucunda ortaya çıkan tabloda  “CHP’nin CHP’ye yaptığını AK Parti bile yapmaz” dedirtti.
 
CHP, Türkiye genelinde en büyük rakibi AK Parti’nin güç kaybetmesi ile güçlenirken, Çanakkale’de adeta darmadağın olmuş durumda. Partinin kentte iyi yönetilmemesi nedeniyle iç çekişmeler de bariz bir şekilde kendini dışa vurmuş durumda. Bu sorun nedeniyle parti hem güç kaybediyor hem de kazanması gereken birçok alanı da kaybediyor.
CHP’deki sorun ve beraberindeki güç kaybı İl Genel Meclisi Başkanlık seçimi döneminde hızlandı. Yıllarını partiye vermiş ve hatta il başkanlığı bile yapan Nejat Önder ile olaylar başladı. Nejat Önder’in il başkanı olduğu dönemde yapılan kongre öncesi kaset savaşları çıkmaya başlamıştı. Burada başlayan savaşın bedelini Önder eski partisi CHP’ye acı ödetti. İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran CHP, il genel meclisi başkanlığı seçim sürecinde partisinden istifa ederek ezeli rakibi AK Parti’ye geçti ve başkan seçildi. Bu transfer AK Parti tarafından zaferle karşılanırken, CHP de yıllar sonra aldığı İl Genel Meclisi Başkanlığını da kaptırmış oldu.
HAİN GRUBUN İÇİNDE!
Ardından İl Genel Meclisi’nde bir istifa daha yaşandı. Çan İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bu istifanın üzerinden bir ay geçince açıklama yaptı. Başka bir partiye geçmediğini ifade eden Güler, “Gideceğim, döneceğim yer yine Cumhuriyet Halk Partisidir. Kimse ile pazarlık edip para pulda almadım ki beni satın alabilecek para henüz icat olmadı. İnancımda buna müsaade etmez zaten. İçerideki ‘Truva atı’, ‘hain’ adına ne diyorsanız artık. O da ben değilim ve o şahıs hala grubun içinde kendini saklayıp oturmaya devam ediyor” dedi.
 
İL BAŞKANININ KARARINI GENEL MERKEZ YOK SAYDI
CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç de bilinmeyen bir nedenden dolayı bir süre önce il başkanı tarafından görevden alınmıştı. Bu görevden alınma kentte şok etkisi yaratmıştı. Çalışkanlığı ve vatandaşların verdiği destekle tanınan Başkan Genç’in görevden alınması çok konuşulmuştu. Bu karardan sonra il başkanlığına tepki yağmıştı. Bunun üzerine CHP Genel Merkezi’ne yapılan itiraz sonucu ilçe başkanı tekrar görevine iade edildi. Bu karar da CHP İl Başkanlığı’nın çok zor durumda bıraktı.
 
CHP’LİLER KATILMAYINCA DOSYA GEÇMEDİ
 
İl Genel Meclisi’nin Ekoturizm dosyaları çok konuşuluyor. Bu dosyalar içinde en fazla “Ulupınar” dosyası tartışıldı. Bu dosyanın çok fazla gündeme gelmesinin nedeni ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek' in ortaklığı olmasıydı. Dosya çok tartışılınca Milletvekili Erkek, ortaklıktan ayrıldığını açıklamıştı.
Devamında CHP’lilerin hep destek verdiği dosya oldu. Meclisten geçmesi için çok çaba sarfetmesine rağmen, dosya son olarak meclis gündemine geldiği sırada sıra dışı bir gelişme yaşandı. Bu kez, CHP Grup başkanvekili Av. Güneş Pehlivan ile partili meclis üyesi İsmail Gürses oturuma katılmadı. CHP oyları otomatikman 2 eksildi. Oturumda, AK Partili bir Meclis üyesi çekimser oy kullandı, Ulupınar dosyasına MHP Grup başkanvekili Enver koç bu sefer “evet” oyu kullandı. Tüm bu gelişmelere karşın, Ulupınar oylaması 1 oy fazlalığıyla Meclisten geçmedi.
Kötü yönetim ve iç çekişme nedeniyle meclis başkanlığını kaybeden CHP, Çanakkale’de her alanda kaybetmeye devam ediyor.
Hülya Öz