Havalar soğudukça tezgâhlarda kışlık ürünler çoğalmaya başlarken, Yenice çileği ve kapya biber yerini korumaya devam etti. Son satışların yapıldığı turşuluk ürünlerden kornişon 3 kilosu 20 TL’den satıldı.  Artan fiyatlar nedeni ile de Pazar pazarının en kalabalık olduğu saatlerinde bile boş kalması vatandaşın alım gücünün düştüğünü gösterdi.

Bu hafta Pazar günü de Cuma pazarı yerinde kurulan semt pazarında kışlık ürünler çoğalmaya başlarken,  Yenice çileği ve kapya biber yerini korumaya devam etti.

Eylül’ün ilk haftalarından bu yana satılan turşuluk ürünler de son satışlar yapıldı.  Kornişonun 3 kilosu 20 TL’den satıldı. 

Yenice ilçesindeki, Agonya Ovası, Kalkım beldesi ve 6 köyde yaklaşık 10 bin dönüm alanda üretilen, rengi, tadı ve kokusuyla ilgi gören çilek ise kilosu 12 TL’den satıldı.

Patlıcan 5 TL, badalan fasülye 12 TL, kış aylarında sıklıkla tüketilen kıvırcık 5 TL,  elma 5 TL, patates ise 3 kilosu 10 TL’den satıldı. ,

Artan fiyatlar nedeni ile de Cuma pazarının en kalabalık olduğu mesai çıkışı saatlerinde bile boş kalması vatandaşın alım gücünün düştüğünü gösterdi.

Muzaffer Cirtel