Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, CHP'li 11 Belediye Başkanı Bilecik'te bir araya geldi. CHP'li il belediye başkanları grubunun başkanlığını ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yapıyor. Gökhan, Ankara’daki ziyaretlerinin ardından Bilecik’e geçti. Buradaki önemli toplantı Boğaz Medya ekibi tarafından sosyal medya aracılığı ile canlı yayınlandı.
 
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 7-10 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan toplantıda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP'li il belediye başkanlarının periyodik olarak bir araya geldiğini söyledi.
CHP'li il belediye başkanları grubunun başkanlığını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise 2 aylık aralıklarla bir belediyenin ev sahipliğinde toplandıklarını kaydetti. Gökhan, genel belediyecilik konularındaki sıkıntılarını ve çözüm önerilerini paylaşarak rapor haline getirdiklerini ve bunu ilgili kurumlarla paylaştıklarını dile getirdi.
Toplantıda, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Artvin Demirhan Elçin de yer aldı. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Edirne Recep Gürkan'ın da katılacağı ifade edildi. Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.
 
BİLECİK BULUŞMASI, BOĞAZ MEDYA FARKIYLA
Öte yandan bu önemli toplantıyı Boğaz Medya da yerinde takip etti. Dirilişin şehrinde gerçekleşen etkinliği, Kurtuluşun şehri Çanakkale, canlı yayınla takip etti. Boğaz Medya ekibi, Sosyal ağlar üzerinden buluşmayı canlı yayınladı. Boğaz Medya kameralarına verilen mesajlar, canlı yayınla kamuoyuna ulaştı.
Boğaz medya canlı yayınında konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin; ‘’Bilecek Kuruluşun kurtuluşun kenti denmesinin sebebi, Şeyh Edebali, Osman Gazi, Osmanlı imparatorluğunun kuruluş toprakları öncelikle, Şeyh Edebali ile ilgili bir bölgemiz var. Orası oldukça yoğun sayıda, yılda bir milyon üzerinde turist alan bir yer, Bunun dışında tarih dışında Bilecek’in doğal güzellikleri, çevre gölleri Sakarya nehri gibi yeşil alanları, Büyük şehirlerin ortasında bir yerdeyiz. Büyük şehirlerin özlem duyduğu her şey bizde var. O yüzden kamp turizmi yürüyüş, bunu hep bizim bölgemizde seçiyorlar.  Bizde bunu geliştirmeye uğraşıyoruz. Doğayı bozmadan doğa turizmine devam etmek istiyoruz. ‘’ dedi. 
 
Canlı yayın ekibine toplantıda neler konuşulduğuna ilişkin değerlendirme yapan CHP'li il belediye başkanları grubunun başkanlığını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ‘’Şimdi biz bu dönem bu ay Bilecik'te toplandık. İl belediye başkanları olarak, bu toplantının konusu kentlerimizde bulunan sığınmacı sorunları, bununla ilgili sosyolog hocamız bir sunum yaptı. Bir araştırma yapmışlar bu araştırmanın sonuçlarını bizimle paylaştı. Türkiye'de bulunan 4 milyona yakın sığınmacının beklentileri nedir, ümitleri nedir? Bunları bizlerle paylaştı, bizlerde şehirlerimizde bulunan bu insanlarla Suriyeli olsun, Afgan olsun Iraklı olsun ve başka yerlerden gelip şehirlerimizde yaşamak zorunda olan sığınmacı mültecilerle ilgili, neler yapmalıyız, bize hükümetin kaynak aktarması gerektiği noktasında bir karar çıktı. Bunu Türkiye belediyeler birliği kanadıyla duyurmak noktasındayız, bunu bildireceğiz çünkü bu şehirlerde kaydı yok, yaşıyorlar ama para gelmiyor. Para gelmesinin nasıl Türkiye Avrupa birliğinden para istiyor. Bizde şehirlerimizde bulunanlar için para gelmesini istiyoruz bu noktada tabii o insanların çocukları var, eğitim konuları var. Dil konuları sosyalleşme konuları var. Kentimizde yaşayan bu insanların, sığınmacıların bizimde bir takım proje üretmemiz konusunda bir görüş ortaya çıktı. Hocamız bize bunun istatiksel bilgilerini verdi. Araştırma sonuçlarını verdi. ‘’ şeklinde konuştu.
 
Mine Yel