CHP Çanakkale İl Başkanlığı, eğitimde sağlanması gereken hijyenli ortam için gereken personel sayısının eksik olduğunu dile getiren bir basın açıklamasında bulundu. Eğitim politikasında şu anda noksanlıklar olduğunu ve bunların telafisinin yapılması gerektiğini belirten CHP Çanakkale İl Başkanlığı basın açıklaması yayınladı.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Yeni eğitim öğretim yılı öğrencilerimiz için coşkuyla başladı. Salgın boyunca okullarına gidemeyen öğrencilerimiz, okullarına coşkuyla koştu. Peki, iktidar, çocuklarımızı geleceğimizi aydınlatacak o coşkuya layık bir eğitim politikasıyla karşılayabildi mi? Salgın halen sürüyor. Veliler, anneler babalar tedirgin. Öğretmenlerimiz, canla başla eğitim sisteminin tüm çarpıklığına rağmen çalışıyor. Bir yandan da sınıflarında, okullarında halen devam eden salgın sürecinde kendilerini, öğrencilerini salgından korumaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta itibariyle ülkemizde tam temaslı ya da pozitif olan öğretmen sayısı 500’ü, kapanan sınıf sayısı 1700’ü aşmış durumda. Pozitif ve temaslı öğrencilerimizin sayısı 5000’in üzerinde. Henüz okullar açılalı 1 ay olmamışken gelen bu rakamlar bizleri durup bir daha düşünmeye sevk ediyor.”
 
 “Çağrımız, iktidarın da durup bir düşünmesi yönündedir! Lafla peynir gemisi yürümüyor. Maske-mesafe-hijyene dikkat edelim deyip çekilmekle riskler bitseydi, zaten dünyada COVID diye bir şey kalmazdı. İktidar, okulları açtı fakat maalesef öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi kaderine terk etti.

Okulların çoğunda tuvaletlerde sabun bile yok. Temizliğin ve hijyen koşullarının yerine getirebilmesi için gereken yardımcı personel sayısı eksik. Salgın bir buçuk yıldır devam ediyor. Dünyada birçok ülke, tüm tedbirlerini eğitimi kesintiye uğratmamak üzere planladı. Çünkü herkes biliyor: Pandemi er ya da geç biter; fakat pandemi döneminde eğitim hayatı sekteye uğrayan çocuklarımızın çalınan zamanları geri gelmez. Okullar aylardır kapalı iken MEB’in bu kadar hazırlıksız, bu kadar özensiz olması kabul edilemez! Soruyoruz: Bakan değiştirmek neyi çözdü? Milli Eğitimi acilen sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Yüz yüze eğitimi ne öğretmenlerimizin ne de çocuklarımızın sağlığını riske atmadan devam ettirebilmek için, bir an önce seferberlik ilan etmeli ve gerekli tedbirleri almalıdır.”
 


Kaynak: Haber Merkezi