Birçok sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışması konusunda adından söz ettiren Çanakkale Motosikletliler Derneğinin (ÇAMOD), kan ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık yaratmak için bir etkinliğe daha imza atacak. Çanakkaleli Motosikletliler, beşinci kez "Kan Ver, Can Ver, Umut İçin Sür' etkinliğinde İskele Meydanı’nda toplanacak.
 
Çanakkale Motosikletliler Derneğinin (ÇAMOD) 10 Ekim Pazar günü, 13.00 ile 20.00 arasında, İskele Meydanı’nda, planlamış olduğu Kan ve Kök Hücre Bağış Kampanyası için hazırlıklar başladı.
 
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan "Kan Ver, Can Ver, Umut İçin Sür' etkinliğinde, pandemi sürecinde artan kan ihtiyacı ile birlikte zorlu tedavi süreçleri geçiren hastalar ve hasta yakınları için hem moral olmak hem de kan ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık yaratmak hedefleniyor.
 
KIZILAY, etkinlik günü Kan Bağışı Otobüsü ve İkram Aracını İskele Meydanı'nda hazır bulunduracak.
 
Dernek adına yapılan açıklamada, "Pandemi sürecinde artan kan ihtiyacının farkındayız. Hasta yakınlarının ve halkımızın ne kadar zor bir zamandan geçtiğini biliyoruz. Bu konuda duyarlılığı arttırmak amaçlı harekete geçiyoruz. 5.sini düzenlediğimiz bu anlamlı günde bizlere eşlik edilmesini diliyoruz. Kan bağış otobüsü ve ikram aracını bizler için temin edecek Türk KIZILAY’ına ve tüm çalışanlarına ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz. Katılacak olan halkımızın şimdiden 'Kanına Sağlık" diyor bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Muzaffer Cirtel