Çanakkale Mor Pati Derneği kış gelmeden önce sokaktaki dostları düşünerek soğuk kış günlerinde barınmaları için kulübe inşa etmeye başladı. Çanakkale Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın, 100 tane kulübe yapmayı ve dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Çanakkale Mor Pati Derneği üyeleri Rotary Park’ta sokak hayvanları için kulübe yapımına başladı. Soğuk kış günlerinde hayvanların barınabilecekleri kulübeler yapan dernek üyeleri destek veren herkese teşekkür etti. Rotary Park’ta gün boyu süren etkinlikte gönüllü katılımcıların da desteği ile 100 adet yuva yapılması planlanıyor.

 ‘’ARTIK YAĞMUR, ÇAMUR VE KAR ÇOCUKLARIMIZI ETKİLEMEYECEK’’
Hedeflerinin 100 yuva yapmak olduğunu söyleyen Çanakkale Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın, “Önümüz kış biliyorsunuz, geçen sene yaşadığımız travmalardan sonra, aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Geçtiğimiz yıl, karın altından ölü köpekleri topladık. Bu sene kışa hazırlıklı girmek için çok güzel kulübeler yapıyoruz. Artık yağmur, çamur ve kar çocuklarımızı etkilemeyecek. Gönüllü katılımcılarımızla birlikte hedeflediğimiz kulübe sayısına ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Akın, Kepez, Dardanos, Güzelyalı gibi Çanakkale’de ihtiyaç olan bölgelere yaptıkları kulübeleri dağıtmayı planladıklarını aktararak“ Bizden yuva talebi olanlar derneğimize ulaşabilirler. Valilik, Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Ersoy Gıda, Dardanel ve İSKO Plastik gibi birçok kurumdan destek aldık” ifadelerini kullandı.

Mine Yel