Türkiye’nin en batısında yer alan Çanakkale’nin Yenice ilçesi’nin bazı köylerine ne cep telefonları ile ne de sabit hat ile ulaşılamıyor.  İlçeye sadece on kilometre uzaklıkta Aşağı Karaaşık Köyü, bölgeye göre çukurda kaldığı için mobil hatlar çekmiyor, aylardır çözülemeyen Telekom arızasından dolayı evlerdeki sabit hatlar da kullanılamıyor. Faturalarını ödemeye devam eden köylüler mağduriyetlerini gidermek için her yolu denese de kimseye ulaşamıyor.
Çanakkale’nin Yenice İlçesi Aşağı Karaaşık köyünde bir aydır Telekom arızasından dolayı ev telefonları ve internet kullanılamıyor. Cep telefonlarının da çekmediği köyde nüfusun büyük çoğunluğu yaşlı olunca mağduriyet giderek büyüyor.
Özellikle acil çağrı gerektiren hastalık ya da afet gibi durumlarda mağduriyetin daha da büyüyerek, geri dönülmez sonuçlara yol açacağını ifade eden köylüler, hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını da sözlerine ekledi.
KULLANMADIKLARI TELEFONA FATURA ÖDÜYORLAR
Köy Muhtarı Mehmet Fidan, mağduriyetlerinin uzun zamandır devam ettiğini dile getirerek, “ Köyümüz Yenice’ye 10 kilometre uzaklıkta, yaşlı nüfusumuz çok ama öğrencimiz de var. Cep telefonları da çekmediği için her evde bir sabit hat bulundurmak zorunda kalıyoruz. Her ay faturasını ödediğimiz sabit hatları ise kullanamıyoruz. Arıza için bir ekip geldi ama direkler bizim işimiz değil dediler. Arızanın ana hattan kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Biga’dan ya da Merkez İlçeden çözülmesi gerekiyormuş. Ben muhtar olarak köyün ve köylünün sorunlarını görmek ve çözmek üzere varım. Bunun için de elimizden geleni yaptık. Geçtiğimiz bahar aylarında Kaymakamlık kanalı ile de bir dilekçe yazdım ama yine bir çözüm bulamadık. Direkler yerlerde kaldı.  Kimi direkler de tarlalarda kaldığı için mısır biçerken tarlaya girerken zorluk yaşıyoruz. Mağduriyetimiz devam ediyor” dedi.
TELEKOM ARIZASI YENİCE GENELİNDE VAR
Sosyal medya hesaplarında paylaşılan yorumlar ise durumun Yenice genelinde yaşanan bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor.
“HER GÜN ONLARCA AİLE ŞİKÂYET İLE DÜKKÂNA GELİYOR”
Yenice’de faaliyet gösteren bir mobil hat bayi sosyal medyada yaptığı bir yorumda, “Günde en az yirmi aile bu tür şikâyetlerden dükkânımıza gelmekte ve dert yanmakta; duyduklarımız karşısında hayretle kalakalmaktayız. 1 senedir direği dikilmeyi bekleyen ama hala fatura ödeyen aileler var. Yazık günah. Burada milletin sessizliğinden faydalanmaktan başka hiçbir şey yapılmamış. İnternet ve iletişim artık lüks değil elektrik su kadar zaruri ihtiyaçtır” yorumunda bulundu.
“SAMETELİ KÖYÜ’NDE TELEKOM DİREKLERİ YERLERDE”
Bir diğer yorumda ise Sameteli Köyü’nde de benzer bir sıkını yaşandığını ifade eden vatandaş, “Sameteli köyünde de aynı durum Telekom direkleri yerlerde internet çekmiyor ilgilenen yok” dedi.
“SÖZDE BATI’DA YAŞIYORUZ”
Bir başka vatandaş ise Doğu Bölgesinde yaşayan insanları deyim yerindeyse kıskandıklarını ifade ederek,  “Seçim öncesi milletvekili adayları gezerler köyleri. İnsanları kandırmak için yalan üzerine yalan boş vaatleri söylerler. Seçim bitince 5 yıl uğrayan olmaz. İnternetler çekmez, mobil telefonlar çoğu köyde çekmez. İktidarda olanlar övünürler.  Doğu'da yaşayanlar çok şanslı. İnsan onları kıskanıyor, telefonları, internetleri çekiyor... Burası batı ya, sözde!”
Dilek Akşen