Zincir marketlere ve manavlara göre daha uygun fiyatlı sebze meyve satılan semt pazarlarında da artık fiyatlar cep yakıyor. Bu hafta semt pazarında 10 TL’nin altından bir kilo fiyatı alabileceğiniz ürünler havuç, patates, biber, üzüm ve muz oldu.
 
Pazardaki tezgâhlarda yazlık ürünler cep yakmaya başladı. Zincir marketlere ve manavlara göre daha uygun fiyatlı sebze meyvelerin satıldığı semt pazarları da gıda fiyatlarındaki artıştan nasibini aldı.
Bu hafta, semt pazarında, Çileğin kilosu 15 TL, Şeftali 10 TL, İncir 10 TL’den kendine alıcı buldu. Kavun 4 TL’ye satılırken, Üzüm ve yerli muz 8 TL’den satılıyor.
 
Sebzelerde ise börülce 15 TL’lik etiketi ile cep yakarken, turşuluk salatalık 12 TL, Barbunya 14 TL, Badala 13 TL, Limonun kilosu 8 TL’den satılıyor. Havuç 4, Patates 2.5 TL, biber ise  TL’den tezgahlardaki yerini aldı.

PAZARDA YAZLIK KIYAFETLERDE İNDİRİM
Öte yandan, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte pazarda yazlık kıyafetler ve ayakkabılarda büyük indirime gidildi. İndirimlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar pazarın konfeksiyon bölümüne akın etti.

Dilek Akşen