Çanakkale siyasetinde sular durulmuyor. CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, başkanlık yaptığı 5 dönem boyunca hakkında hiç şikayet olmadığı halde il başkanlığı tarafından görevden alınmasına itiraz etti. Edinilen bilgiye göre MYK, Genç’in görevine devam etmesini istedi.

Kent siyasetinin CHP kanadında istifalar ve görevden almalar bitmiyor.  Son olarak Lapseki  CHP de karıştı. İlçe başkanlığı görevine ilk kez 1997 yılında başlayan 3 dönem üst üste ilçe başkanlığı yapan Yaşar Şaban Genç,  2004 yılında da belediye başkan adayı olarak görevini bıraktı. 2019 seçimlerinden 65 gün öncesinde daha önceki ilçe başkanının il genel meclis üyesi adaylığı dolayısıyla istifa etmesiyle Genç yeniden ilçe başkanı olarak seçildi.
2020 yılı 10 Ocak’ta CHP’nin gerçekleştirdiği kongre sonrasında tekrar Lapseki İlçe Başkanlığı görevine devam eden CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, göreve tekrar geldikten sonra 10 yıldan beri çıkaramadıkları İl Genel Meclis Üyelerini de çıkararak başarılı bir siyaset dönemine girmişti. Görev yaptığı dönemler boyunca hakkında hiç şikayet olmayan başkan Genç, geçtiğimiz hafta bilinmeyen bir nedenle il yönetimi tarafından görevden alındı.  Yaşanan bu gelişme Çanakkale siyasi içinde yeni bir kriz yarattı.
Parti kulislerinde, yaşananların nedeninin CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile il yönetimi arasındaki gerginlik olduğu iddia ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e kumpas kurarak hakkında gazetelere haber yaptırdığı iddia edilen Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar'ın eşi Cengiz Ünüvar’ın genel merkez tarafından partiden ihraç edilmesinin ardından İl yönetiminin de karşı hamle yaptığı parti kulislerinde konuşulanlar arasında.
Yaşar Şaban Genç’in,  Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) görevden alma kararının kaldırılması için itirazda bulunmasının ardından edinilen bilgilere göre hakkında hiçbir şikayet bulunmayan Genç için MYK’dan görevine devam etmesi yönünde karar çıktı. Öte yandan toplanacak yeni MYK’da net kararın çıkması bekleniyor.
GÖREVİNİN BAŞINDA
Çalışmalarına devam eden Başkan Genç’e geçtiğimiz gün Çardak belediye başkanı Metin Semerci, İYİ Parti Lapseki İlçe Başkanı Yakup Uzun, İl Genel Meclis üyesi Özkan Aldemir,  ilçe yöneticileri ve gençlik kollarındaki üyeler parti binasında ziyarette bulundu.
Muzaffer Cirtel